TransferTalk 29/12. Gent zet zinnen op Noor van 9 miljoen - “Chelsea betaalt 50 miljoen voor Pulisic” - De Norre bijna van Genk

Alexander Sörloth (links).
Photo News Alexander Sörloth (links).

“Chelsea betaalt 50 miljoen voor Pulisic”

Het Duitse BILD weet het zeker: Christian Pulisic verkast in de zomer naar Chelsea. De Blues uit Londen zouden zo’n 50 miljoen euro neertellen voor de Amerikaanse winger, die het seizoen uitdoet bij Dortmund. De 20-jarige Pulisic staat te boek als een groot talent. Hij scoorde in het Champions League-treffen met Club Brugge nog het beslissende doelpunt in het Jan Breydelstadion (0-1). 

Christian Pulisic (L) in duel met Brandon Mechele.
EPA Christian Pulisic (L) in duel met Brandon Mechele.

Sörloth en Butez in beeld bij AA Gent

AA Gent denkt aan Alexander Sörloth (23), een Noorse spits, die in 2017 onder Jess Thorup 10 goals in 19 matchen maakte voor FC Midtjylland. Crystal Palace betaalde 9 miljoen voor hem, maar zou Sörloth eventueel op huurbasis naar AA Gent willen laten gaan. Sörloth (1m95, 95 kg) speelde al 17 keer voor de Noorse nationale ploeg. In de zoektocht naar een nieuwe doelman volgt Gent ook het spoor van Jean Butez (23). De doelman van Moeskroen werd intensief gescout. Kaminski zou nog steeds te duur uitvallen. Kortrijk moet de helft van de transfersom afstaan aan Anderlecht, waardoor de club een hoge prijs vraagt. (RN/KTH)

Jean Butez.
Photo News Jean Butez.

Genk stap dichter bij De Norre

De onderhandelingen tussen Racing Genk en STVV over de Casper De Norre (21) schieten verder op. Beide clubs zijn het min of meer eens over een deal die met bonussen kan oplopen tot 4 miljoen euro. Voor De Norre ligt in Genk een contract tot midden 2023 klaar. De deal moet nog op papier gezet worden en kan begin 2019 officieel gemaakt worden. (NP/SJH)

Casper De Norre.
Photo News Casper De Norre.

KVO doet De Sutter contractvoorstel

Na wekenlang proefdraaien weet Tom De Sutter waar hij aan toe is. De 33-jarige aanvaller kan in principe een contract ondertekenen bij KV Oostende tot het einde van dit seizoen, maar enkel en alleen als er na 1 januari één van de huidige aanvallers vertrekt. In afwachting daarvan wil de kustploeg De Sutter meenemen op stage naar het Spaanse Murcia, waar de spits verder naar zijn beste niveau kan toewerken. 

Het lot van De Sutter is dus afhankelijk van de verkoop van Zivkovic, Guri of Sakala - de drie aanvallers die allesbehalve aan de vereisten voldoen. Guri en Sakala zijn miskopen, Zivkovic hielp KVO met enkele goals in de beker, maar was in de competitie (3 goals) amper belangrijk. Toch staat hij op de radar van Dinamo Kiev, dat de Nederlandse Serviër de voorbije weken meermaals gescout heeft. De Sutter houdt zijn antwoord voorlopig in beraad, al lijkt hij op het eerste gezicht wel oor te hebben naar het contractvoorstel. (TTV)

Tom De Sutter.
BELGA Tom De Sutter.

Batshuayi wacht af, Crystal Palace zeker geen optie

Op vakantie in Miami wacht Michy Batshuayi (25) zijn toekomst af. Valencia heeft de huurovereenkomst nog altijd niet definitief opgezegd. “Alles hangt van de spelers af”, zegt coach Marcelino. Eén optie mag Batsman alvast schrappen: Crystal Palace. De club wil niet langer wachten en heeft zijn pijlen gericht op een jongere, kneedbaardere spits: Dominic Solanke van Liverpool. Chelsea had Batshuayi zelf aangeboden bij Palace en de clubleiding beschouwde hem eerst als een interessante piste, maar na onderling overleg zag ze toch van hem af. Onder andere AS Roma, AC Milan en Marseille volgen de situatie. Batshuayi bracht de voorbije maanden bij Valencia niet wat er van hem verwacht werd. Hij pendelde tussen bank en basis. (KTH)

Michy Batshuayi.
Photo News Michy Batshuayi.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc De Vos

    KVO is weer op weg om terug een grijze muis te worden in het Belgische voetbal.

  • jammy cappon

    Didier, echte afwerkers zijn bijna niet te betalen door onze Belgische clubs, keiharde realiteit. Ook club kent hetzelfde probleem, diaby werd soms verguisd, maar hij wist de goal staan. Ik geef rezae nog steeds het voordeel van de twijfel, maar rezae en wesley zijn niet compatibel.

  • didier de coster

    hopelijk niet de zoveelste flater van mijn ploegske den agé, mocht den agé degelijk afwerken staan we gewoon top drie of op één zelfs, laat die witte merel maar vlug komen want in gent krijgen al véél mensen het vliegend sch... na zoveel afdankers in onze voorlijn ; aagentfan in hart en nieren