Trainers Preud'homme en Leko eensgezind: "De transferperiode in België is gewoon te lang"

BELGA
Vrijdag wordt de Jupiler Pro League opnieuw op gang getrapt, maar de transferperiode loopt vrolijk door. Tot 31 augustus en dat zit trainers Ivan Leko en Michel Preud'homme dwars. Voor de Supercup tussen Club Brugge en Standard lieten ze hun ongenoegen blijken.

"Ik hoor dat bij Club Brugge sommige spelers wachten op een transfer. Bij ons weet je dat er perikelen zijn met verschillende spelers en de transfers laten op zich wachten", stak Michel Preud'homme voor de aftrap in het Jan Breydelstadion van wal. "We moeten in België heel vroeg beginnen in vergelijking met andere landen en dan speel je een voorbereiding op twee of drie verschillende snelheden. Met jonge gasten en spelers die nog maar net terug zijn van het WK. Of niet (hint op Carcela red.). Het bestuur is bezig met Carcela en met het werk dat we nog moeten leveren in aanvallend opzicht." 

De terugkeer van Mehdi Carcela liet nog op zich wachten, maar ondertussen circuleert er wel al een foto van de Marokkaan op Twitter. Carcela werd namelijk door een reiziger gespot op de luchthaven in Brussel. Hij zat op dezelfde vlucht die in het Turkse Antalya vertrok.

Ook na de Supercup had Michel Preud'homme het nog over het belang van zijn twee sleutelspelers. "Je weet wie vorig jaar het verschil gemaakt hebben: Edmilson en Carcela. Als ze blijven ben ik de gelukkigste man ter wereld. Als ze vertrekken gaan we weer opbouwen, maar dat is makkelijker met hen dan zonder." MPH is vanavond dus niet de gelukkigste man ter wereld. Junior Edmilson speelde in Brugge zijn laatste wedstrijd voor Standard en trekt naar Qatar

Photo News

Ook Ivan Leko herkende het Belgische transferprobleem. "We hebben geen perfecte voorbereiding gekend", vertelde de trainer van Club Brugge voor de wedstrijd. "We weten allemaal waarom. De transferperiode in België is gewoon veel te lang, tot 31 augustus. Daarom is het moeilijk om de perfecte voorbereiding af te haspelen."

BELGA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jose Van Hauwaert

  Ok....maar enkel als ook de buitenlandse clubs dan in België niet meer kunnen shoppen. Wat indien men een basisspeler in September nog ziet verkassen naar China, of 28 Augustus naar GB of Rusland? Dan verliest een Belgische Club zijn speler en kan geen vervanging meer halen? Nonsens dus, allen of niemand. Maar dat het te lang is ben ik mee akkoord.

 • Jos Denis

  Transfers gedurende de competitie is eigenlijk toch competitievervalsing.

 • Patrick Vandeputte

  Mark Bellens, in deze zijn Leko en MPH de spreekbuis van alle trainers.

 • Herman Valaert

  Inderdaad duurt de transferperiode veel te lang ...want in December /Januari 2018/2019 kondigt zich al een nieuwe aan .

 • alain vandezande

  tuurlijk is die veel te lang want zo verzwakken we onze ploegen tov de europese ploegen met grote gevolgen!