Yannick Ferrera haalt uit naar Reviewcommissie

STTV-coach leert spelers zich te beheersen na zware fouten, maar:

STVV-coach Yannick Ferrera reageerde gisteren tijdens zijn wekelijkse persconferentie op de vraag van de Reviewcommissie om Ruben Fernandes te vervolgen voor zijn tackle op Moeskroen-aanvaller Mohamed. "Ik heb begrip voor die vraag. Net zoals ik begrip heb voor de rode kaart en de straf die Bagayoko kreeg", zegt Ferrera. "Maar mijn begrip maakt plaats voor ongeloof als ik zie welke fouten men de voorbije twee speeldagen gewoon heeft laten passeren."

Ferrera was goed voorbereid en had een laptop mee met beelden. "Jullie mogen van mij drie andere fases bekijken waarin spelers op zijn zachtst gezegd minstens even zware fouten maken."

Ferrera had het over duels tussen Pavlovic en De Sart en tussen Pavlovic en Knockaert in KV Kortrijk-Standard en over een duel tussen Apau en Siani in KV Oostende-Westerlo.

Simulatie
Intussen vernamen we dat de Truiense coach niks aan het toeval overlaat en zijn spelers op het hart drukte om dergelijke onnodige fouten in de toekomst te vermijden. Gisteren werd er op training trouwens ook gewerkt aan de houding van de spelers tegenover de scheidsrechters. In een onderling duel speelden Ferrera en zijn assistent O'Loughlin voor scheidsrechter. Tijdens de wedstrijd namen ze opzettelijk foute beslissingen. En het moet gezegd: sommige spelers lieten zich nog altijd vangen en gingen in het verweer. Gedrag dat de coach duidelijk niet kon appreciëren.

DOWNLOAD DE DIGITALE VERSIE VAN HET LAATSTE NIEUWS