Volwassen STVV blijft vrolijk verder dartelen: “Onze liefde is geen toneel”

Photo News
Hoedje af voor STVV. De prestatie die de Truienaars op de Bosuil afleverden, was een fors statement. Marc Brys slaagde erin om van een elftal zonder echte vedetten een collectief geheel te maken dat uit zijn hand eet. Volwassen en swingend. Als STVV dit niveau blijft benaderen, is het rijp voor de top zes.

De fruitstreek blijkt ondanks het kunstgras van Stayen een vruchtbare bodem. Marc Brys oogst er week na week meer lof. De wortels voor het Truiense succes liggen bij het bestuur. De Japanse CEO Tateishi en zijn sportieve vertrouwenspersoon Pinto, de clubliefde van voorzitter Meekers en de competitiekennis van sportief directeur Tom Van den Abbeele blijken ondanks gigantische cultuurverschillen goed samen te gaan. Eerst en vooral was er de keuze voor Brys en ook het geduld tijdens de matige start. STVV wist pas op de zesde speeldag voor het eerst te winnen, maar het bestuur liet Brys rustig verderwerken.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Ik ben vol bewondering dat ze kalm bleven bij al dat gestuntel van de scheids dat meestal in hun nadeel was. Ze speelden zoals in de oude tijd, de tijd dat er nog geen VAR was.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00