STVV-voorzitter over ontslag van Brys: “Zijn houding was één grote middenvinger naar het bestuur”

Voorzitter van STVV David Meekers
Joel Hoylaerts / Photo News Voorzitter van STVV David Meekers
“Het was niet STVV maar Brys zelf die aanstuurde op zijn ontslag. Zijn houding afgelopen weken was één grote middenvinger richting zijn broodheren.” Dat zei voorzitter David Meekers tijdens een inderhaast ingelast persmoment.

“Deze week moet er nog geen nieuwe naam verwacht worden. Nicky Hayen coacht STVV richting de derby tegen Genk. Voor zover ik weet zal het ook geen Japanner worden, maar wel iemand met ervaring die onze competitie kent”, aldus Meekers. “Intussen lopen de kandidaturen binnen. Dat we geen plan B klaar hebben, is het beste bewijs dat we niet uit waren op een ontslag van Brys. Integendeel. Brys heeft er zelf om gevraagd door in het weekend in de media plots toe te geven dat hij wel verregaande gesprekken gevoerd had met Genk. Wij vielen van onze stoel, want tegen ons heeft hij dat altijd ontkend. Het kan niet anders. Deze nieuwe middenvinger, die er ook eentje was richting supporters, wou zoveel zeggen als ‘geef mij maar mijn ontslag’.”

Volgens Meekers kon het bestuur ook niet lachen met het feit dat Brys bleef inhameren op het transferbeleid. “Ook hij heeft zijn mening mogen zeggen over de transfers, ook al waren het niet zijn gedroomde namen. Natuurlijk zijn er fouten gebeurd. We hadden zeker vroeger moeten beginnen. Maar op een bepaald moment moet je je daar overheen zetten en je opnieuw achter het project scharen. Dat deed Marc niet meer. Integendeel. Als het goed ging, stak hij de pluim graag op zijn hoed en die van zijn spelers. Als het slecht ging, wees hij richting bestuur. Weet je, als je een nagel in het hout klopt en er blijft op kloppen, dan beschadig je het hout. Dit is ook hier gebeurd. Zo kon het niet verder. Wij ervoeren immers een gebrek aan respect voor de club.” 

Marc Brys
Joel Hoylaerts / Photo News Marc Brys12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Caers

  En toch is er een club die hun trainer een flinke opslag geven of heeft deze het slimmer gespeeld

 • Charly Briffoz

  Brus is een top trainner die onmiddellijk ziet dat de spelers die hij dit jaar heeft niet bij zijn niveau en waarde strookt. En na bepaalde duur werkt het irritatie op.

 • alfons moons

  Ben beschaamd in Meekers zijn plaats ! Laat zich vorstelijk betalen voor wat onzin uit te kramen ! Krijgt hij gratis sushi ?

 • Bart Vanhoudt

  Nog heel veel spijt gaan ze hebben van zijn vertrek

 • Frederik Lootens

  Brys was eerlijk,de voorzitter zet hem daarvoor aan de deur.