STVV viert draw als zege: “Maar Genk-fans hebben ons misschien de 4-3 ontnomen”

BELGA
Dat de match een paar minuten voor tijd vervroegd werd afgefloten omdat de politie de veiligheid van de spelers niet meer kon garanderen, kon voorzitter Paul Meekers en coach Marc Brys weinig deren. Trouwens, spelers en supporters vierden de 3-3 als een overwinning.

“Dat wij een 0-3 ophalen na een verschrikkelijk slechte eerste helft, heeft niks te maken met het stopzetten van de match, maar wel met het gegeven dat mijn spelers tijdens die onderbreking mijn peptalk goed oppikten”, zei Marc Brys. “Wat ik hen vertelde? “Als Genk binnen enkele minuten twee doelpunten kan maken, dan kunnen wij dat ook. Daar kwam het alleszins op neer. Die snelle corner en dat even snelle doelpunt na die onderbreking hebben ons wel geholpen, natuurlijk. Dat is een eerste feit Een tweede feit is dat Genk na de herneming vergat te voetballen en daarmee in onze kaart speelde, ook door veel te snel de lange bal richting Samatta te zoeken. Het vervolg kennen jullie. Alleen jammer dat de match vroegtijdig werd stopgezet. Moet ik daar verder op ingaan? Neen, want daar waren hun supporters verantwoordelijk voor. Wat ik wel kwijt wil is het volgende: als die van Genk zeggen dat onze supporters de de 3-3 in de hand werkten, dan kan ik zeggen dat hun supporters ons misschien de 4-3 ontnomen hebben.” 

Photo News

STVV-voorzitter Meekers: “De gevolgen? Daar is de groene tafel voor”

Voorzitter David Meekers was in feeststemming. “Wat dacht je? Natuurlijk ben ik heel content. Iedere supporter is heel content. Jammer dat de match wordt stopgezet door een beslissing van de politie. Want zoals de coach al zei, zonder die beslissing zat de 4-3 er zeker nog in. Maar goed. Na de 0-3 had ik voor dit scenario getekend. De randverschijnselen neem ik er dan graag bij. Wat de gevolgen zullen zijn? Weet ik niet. Een boete zeker voor beide clubs. Maar dat zijn mijn zaken niet. Daar is de groene tafel voor.”

STVV's Allan Sousa Goncalves, STVV's Thibault De Smet, STVV's Jordan Botaka, STVV's Tatsuya Ito, STVV's Samy Mmaee and STVV's Santiago Colombatto celebrate after scoring during a soccer match between Sint-Truidense VV and KRC Genk, Saturday 28 September 2019 in Sint-Truiden, on day nine of the 'Jupiler Pro League' Belgian soccer championship season 2019-2020. BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS
BELGA STVV's Allan Sousa Goncalves, STVV's Thibault De Smet, STVV's Jordan Botaka, STVV's Tatsuya Ito, STVV's Samy Mmaee and STVV's Santiago Colombatto celebrate after scoring during a soccer match between Sint-Truidense VV and KRC Genk, Saturday 28 September 2019 in Sint-Truiden, on day nine of the 'Jupiler Pro League' Belgian soccer championship season 2019-2020. BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verbeeck

  5-0 voor STVV want door de supporters van Genk is de match voortijdig beëindigd! STVV overklaste Genk op het einde!

 • Eddy Foelgner

  Een duidelijke sanctie 0-5 en 5-0 en ieder een match zonder publiek, zo zullen de supporters in de toekomst nadenken wat ze hun club aandoen.

 • danny buyse

  Ik zou maar zwijgen want door de fans van Sint-Truiden is de match gekanteld door de wedstrijd 10 minuten stil te leggen.

 • Jean Casquet

  Die voorzitter en trainer zijn van hetzelfde allooi als die Truiense supporters! Hier geldt maar 1 oordeel: een 0 - 5 forfaitscore en enkele matchen achter gesloten deuren! Wat een staaltje arrogantie!

 • Mieke Vandersmissen

  De wedstrijd had moeten stop gezet worden nadat de scheidsrechter besliste om de wedstrijd stil te leggen. Te lange rust