STVV-supporters kondigen protestactie aan tegen Japans beleid: “Open je ogen voor fans ze sluiten”

.
rv .
De supportersclubs van STVV kondigen een protestactie aan voor de match tegen Standard. Op Stayen is nu al een eerste spandoek verschenen. Het beleid van de Japanse bazen wordt op de korrel genomen. Aanleiding zijn de resultaten en het gebrek aan inkomende transfers.

‘DMM, open je ogen vooraleer de fans ze sluiten’, staat op een spandoek in het Engels te lezen. Daarmee protesteren de STVV-supporters tegen het beleid van DMM, de Japanse firma die de scepter zwaait over de club, in de persoon van CEO Takayuki Tateishi. “We richten ons niet tot de coach of de spelers. Want zij doen hun stinkende best”, luidt het. “De Japanners, echter, spelen met onze voeten, vragen veel geld voor een abonnement of een kaartje, maar weigeren voorlopig halsstarrig de nodige versterkingen binnen te halen. Dat zijn we beu. We laten niet meer met ons voeten spelen.”

Deze spandoek is alleszins niet de laatste actie, zo hoorden we. Voor en tijdens de match tegen Standard zal ook actie worden gevoerd. Afwachten of die Tateishi & co wakker zullen schudden. Dat zal nodig zijn, willen ze play-off 1 halen. Want dat was en is nog altijd de ambitie. “Geen woorden maar daden”, luidt het vanuit supportershoek.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Pierre Menten

  Na 2 superseizoenen verkoopt STVV zijn 4 à 5 beste spelers. In hun plaats worden (waarschijnlijk beloftevolle) jongeren gekocht. Dit zorgt voor een onevenwicht in het elftal. De trainer doet er alles aan, maar vecht tegen de bierkaai. De bazen willen PO1 halen. Ik vrees dat het een seizoen tegen de degradatie vechten wordt. Tenslotte zal Brijs ontslagen worden en zullen er paniekaankopen volgen. Van een degelijk beleid gesproken!

 • omer coeckelberghs

  Jean Pierre Menten: 4?....dit jaar vertrokken...Bezus, De Norre, Tomiyasu, Kamada, Ceballos, De Sart...en waarschijnlijk ook Boli. Zeven basis-spelers op een half jaar...tja...

 • Peeters Freddy

  Tja, de familie Duchattele was niet goed genoeg nimeet en ze stonden te juigen toen de Japanner kwam.

 • Jean Pierre Menten

  Play off 1 halen? Je kan niet ongestraft je 4 beste spelers laten vertrekken en ze enkel vervangen door jonge (misschien) talenten. Ik vrees dat het spelen tegen de degradatie wordt. En dan wordt de trainer ontslagen en volgen paniekaankopen. Het ligt echter niet aan de trainer.

 • Roger Williams

  Wel heel grappig om een Japanner te vragen om zijn ogen te openen terwijl dat volk erom bekend staat enigszins met gesloten ogen door het leven te gaan.