STVV-speler Steven De Petter zet punt achter carrière: “Als ik ‘s ochtends uit bed stap, voel ik dat dit de juiste keuze is”

Steven De Petter (in duel met Dejaegere) stopt als profvoetballer
Photo News Steven De Petter (in duel met Dejaegere) stopt als profvoetballer
Steven De Petter (34) heeft besloten om een punt te zetten achter zijn carrière als profvoetballer. De middenvelder van Sint-Truiden geraakte eind vorig seizoen zwaar geblesseerd aan de enkel en kwam sindsdien niet meer in actie. “Ik moet over al mijn capaciteiten beschikken om mee te draaien op het hoogste niveau.” 

“Ik heb heel veel mooie momenten beleefd bij de club. Dit was dan ook geen evidente beslissing. Ik ben al meer dan een jaar buiten strijd met een vervelende enkelblessure. Ondertussen heb ik twee operaties gehad, maar een derde zag ik niet meer zitten. Mijn lichaam was gewoon op”, vertelt de Petter aan onze redactie. 

Die venijnige enkelblessure was voor de middenvelder het signaal om te stoppen. “Zelfs in het dagelijks leven heb ik nog steeds last van mijn enkel. Als ik ‘s ochtends mijn bed uitstap, voel ik dat dit de enige juiste beslissing is. Ik ben iemand die over al zijn capaciteiten moet beschikken om mee te draaien op het hoogste niveau. Verder voetballen had voor mij geen zin meer. Ik wilde op een waardige manier afscheid nemen van de club.”

De Petter wil graag actief blijven in het voetbal. De middenvelder heeft zich ingeschreven voor een trainerscursus in september. De geïnteresseerde clubs staan alvast in de rij. “Ik heb een paar telefoontjes gekregen, maar ben daar voorlopig niet dieper op ingegaan. Uit respect voor Sint-Truiden wilde ik eerst alles op een correcte manier afhandelen. Nu zal ik de opties die op tafel liggen rustig bekijken. Hopelijk kan ik binnenkort ergens aan de slag.” 

De Aalstenaar begon zijn carrière bij FC Denderleeuw - later Dender -,waarmee hij in 2007 promoveerde naar de eerste klasse. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Westerlo (2009-2012) en via KV Mechelen (2012-2016) ging het naar Sint-Truiden, de club die uiteindelijk zijn eindstation zou betekenen in zijn carrière. De Petter klokt af op een indrukwekkende 332 wedstrijden in de Belgische eerste. Daarin maakte hij 33 doelpunten en gaf hij 9 assists.

De Petter speelde in 2011 de bekerfinale met Westerlo tegen Standard. Daar kijkt hij vandaag met veel trots op terug. “Hoewel we die wedstrijd verloren, blijft dat toch één van de mooiste momenten uit mijn carrière. Dat was zo’n uniek moment. Ook als je kijkt wie er bij Standard allemaal op het veld stond: Axel Witsel, Steven Defour, Mehdi Carcela,... Dat is een wedstrijd die me altijd zal bijblijven”, besluit hij. 

BELGA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Newi bvba

    Speler met de juiste ingesteldheid Bedankt Steven en nog veel succes in je verdere leven STVV supporter Erik Wiame

  • Niko Karavas

    Een zeer degelijke speler voor de middenmoot clubs, spijtig dat het zo moet stoppen. Al het beste gewenst voor de toekomst.

  • etienne vijverman

    zeer verstandig als het lichaam niet meer aan kan en kan terug blikken op een deftige loopbaan