STVV graait ook de volle buit mee bij Moeskroen-Péruwelz

Promovendus Sint-Truiden is aan het nieuwe voetbalseizoen met een knappe 6 op 6. De 'Kanaries' gingen ook op het veld van Moeskroen-Péruwelz met de zege aan de haal, zij het na een bijzonder flauwe eerste helft. Mbombo profiteerde optimaal van geklungel om de 0-1 ruststand op het bord te zetten. STVV was heer en meester na de pauze, maar maakte het zichzelf nog moeilijk. Bagayoko kreeg terecht rood na een drieste tackle, maar Boli deed met een heerlijke slalom de boeken toe, 0-2. Moeskroen blijft door de nederlaag achter met 0 op 6.

Moeskroen-Péruwelz ging vorige week de boot in bij Charleroi. Toch wijzigde Janevski amper aan zijn basiself. Mohamed en Jakolis kwamen in de ploeg voor Markovic (geblesseerd) en Vaccaro. STVV pakte vorige week de scalp van Club Brugge na een prima partij. Vanavond moest de promovendus het wel doen zonder goudhaantje en matchwinnaar Edmilson (die rood pakte). Mbombo was zijn vervanger.

STVV uit het niets op voorsprong
Beide ploegen maakten er een enorm flauwe pot van. Fernandes kwam meteen goed weg toen ref Vanbecelaere maar geel trok voor zijn vliegende tackle. Pas na elf minuten tekende Dingome voor het eerste schot, maar doelman Dutoit kende weinig problemen met zijn schuiver. Moeskroen eiste de bal op (60% balbezit) en probeerde het vooral met afstandsschoten. Het vizier van Michel, Kocur en Mohamed stond echter niet op scherp. De bezoekers lieten begaan en plooiden terug, rekenend op die ene mogelijkheid. En die kwam er op slag van rust met dank aan Peyre. De verdediger speelde veel te kort terug op Marciano en Mbombo had maar in het lege doel te leggen, 0-1 tegen de gang van het spel in.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Rood Bagayoko deert STVV niet
Na de pauze kregen we een heel ander beeld te zien. Moeskroen was nergens meer en STVV had nu de touwtjes strak in handen. Doelman Marciano moest alles uit de kast halen op een knal van Dompé en de goalie had ook zijn handen vol met een schot van Boli. Tussendoor trapte Bagayoko nog naast. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers tot het licht bij Bagayoko uitging. De Ivoriaan ging met gestrekt been hard door op Marquet en kreeg terecht rood. Plots werd het terug spannend, al deed Boli snel de boeken toe. Met een slalom door een bos van Moeskroen-spelers en een koele afwerking zette hij de 0-2 op het bord. De thuisploeg probeerde daarna nog wel, maar STVV hield makkelijk stand. Mede dankzij Dutoit die tot drie keer toe zijn netten schoonhield met goede reddingen.

De Limburgers boeken zo een fraaie 6 op 6 en vechten volgende week met Oostende voor de (gedeelde) leidersplaats.

BELGA
BELGA
BELGA