Sint-Truiden stelt morgen Marc Brys voor als nieuwe coach

Photo News
De kogel is door de kerk. STVV en Marc Brys bereikten een akkoord over een driejarig contract. Morgen wordt de nieuwe coach officieel voorgesteld tijdens een persconferentie.

Of ook de rest van de staf van Beerschot-Wilrijk hun coach naar Stayen zal volgen, staat nog niet helemaal vast. Maar ook de onderhandelingen met T2 Issame Charai, keeperstrainer Bram Verbist en physical coach Bart Van Lancker evolueren in de goede richting.

Brys is net als De Roeck een Antwerpenaar. Maar in tegenstelling tot zijn stadsgenoot kan de nieuwe trainer van STVV met zijn 20-jarige carrière veel meer ervaring en een palmares voorleggen. Meest opvallend is de bekerwinst die hij in 2005 met Germinal Beerschot pakte ten nadele van Club Brugge. Zijn carrière begon hij bij Londerzeel. Later ging hij aan het werk bij Berchem, Deinze, Moeskroen, FC Eindhoven, Den Bosch, KV Mechelen en de Aziatische clubs Al-Faisaly en Al Raed. Afgelopen seizoen was hij aan het werk bij Beerschot-Wilrijk waarmee hij op een haar de promotie naar de hoogste afdeling miste. Het jaar voordien was hij met datzelfde Beerschot-Wilrijk gepromoveerd vanuit de eerste amateurklasse naar 1B.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Patrick gysels

  Succes marc en bedankt voor de mooie tijd. Spijtig vh mislopen vd promotie. Als vervanger zou de roeck gerust mogen kolen vind ik. Ambitieus en toch een seizoen neergezet.

 • Guido Delrio

  Hij maakt plaats voor Nico Frutos en Losada....

 • Frank Bertels

  Opgeruimd staat netjes .de spitsen zullen content zijn en ik ook

 • rudi van dijck

  vermoedelijk zal het geld (weeral) hier zijn rol in spelen, boven het sportieve. in de JPL valt altijd meer te rapen. maar hoe dan ook succes gewenst hoor!! ik hoop dat de mannekes van het Kiel, alvast een goeie trainer in huis kan halen!! gezien de traditie van die club, mogen zij van mij best terug in de JPL zitten!!

 • willy van dijck

  Is dat niet de zelfde man die zei mijn werk is nog niet af dat hij een contract kreeg van 5 jaar. En zei Verbist niet over 2 jaar ik ben gelukkig dat is terug thuis ben, dat hij bij Beerschot kwam. Ik ben niet haat dragend en ik wens ze allemaal geluk bij hun nieuwe ploeg en ik ben benieuwd of ze daar hun werk af krijgen.