Sint-Truiden pakt tweede periodetitel in Proximus League

Trainer van STVV, Yannick Ferrera
BELGA Trainer van STVV, Yannick Ferrera
Sint-Truiden heeft gisteren de tweede periodetitel veroverd in de Proximus League. De Truienaars haalden het op Stayen met 2-0 van Tubeke en blijven zo met 51 punten uit 21 wedstrijden op kop in de rangschikking, met zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Lommel United (44 punten).

De Lommelaars lieten geen steken vallen en gingen op hun beurt met 0-1 winnen op het veld van Roeselare. Virton gaat als verrassende derde de winterstop in, na een 1-3 zege uit bij Heist. Met 41 punten hebben ze twee punten meer dan Seraing en Eupen (39). De Oostkantonners geraakten op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven, dat begin oktober de eerste periodetitel mocht vieren maar sindsdien stevig op de sukkel is. Coach Ivan Leko werd drie weken geleden op straat gezet, maar van beterschap is er vooralsnog geen sprake. De Leuvenaars gaan de winteronderbreking in als zesde, met 37 punten.

Ook Bergen, dat net als OHL vorig seizoen uit de eerste klasse tuimelde, beleeft een lastig seizoen. Bergen ging gisteren op bezoek bij Patro Eisden Maasmechelen met 1-2 winnen en nestelde zich met 33 punten op de zevende plaats. Antwerp is aan een teleurstellend seizoen bezig en moet voorlopig vrede nemen met een plaats in de middenmoot. Op de Bosuil leverden ze gisteren een scoreloos gelijkspel af tegen Eendracht Aalst, de nummer acht in de stand (31 punten). Antwerp is pas elfde met 23 punten.

Onderin de rangschikking pakte Geel vandaag drie belangrijke punten in het degradatieduel tegen rode lantaarn Zaventem (3-4). Geel klom zo met negentien punten naar de veertiende plaats, Zaventem sluit de rangschikking af met elf punten. Ook voor Dessel Sport (voorlaatste met 15 punten), Heist (16) en Racing Mechelen (18) wordt het volgend jaar nog bikkelen tegen de degradatie.

De eerstvolgende speeldag in de tweede klasse staat op 17 en 18 januari op het programma.