Nick Proschwitz debuteert met twee goals in Truiense stuntzege op Standard

Sint-Truiden heeft het ondenkbare gedaan. Het is gaan winnen met 1-2 op Sclessin. Ferrera verliest zo tegen zijn ex-team dat geplaagd werd door slechte resultaten terwijl Standard toch in de goede flow leek te zitten. Edmilson zette de Rouches na twintig minuten op voorsprong. Nick Proschwitz was de held van de kanaries met twee goals. De Duitser die door het leven gaat als de 'piemelspits', omdat hij bij zijn ex-club Paderborn op non-actief werd gezet nadat hij zijn edele delen toonde aan een medewerkster van een hotel in het Turkse Belek.

De aftrap liet even op zich wachten omdat de supporters van Standard hopen papier op het veld gooiden. Na 21 minuten was het uitgerekend Junior Edmilson die de thuisploeg op voorsprong zette. Dossevi kon veel te makkelijk door de verdediging lopen en Edmilson bedienen. De bezoekers moesten even bekomen, maar voetbalden absoluut niet slecht. Na 40 minuten kregen de Kanaries toch kansen. Eerst scoorde Proschwitz al op het half uur met de knie, maar hij stond buitenspel.

Neus voor goals
Net voor rust kreeg Proschwitz alle lachers op de hand. Valdés sloeg helemaal naast het leer en de bal kwam opnieuw voor doel. Wanneer Santini wilde wegwerken, kreeg Proschwitz de bal keihard tegen de neus. Door deze vreemde baltoets scoorde de Duitser zijn eerste doelpunt in de competitie zonder het zelf te beseffen.

De tweede helft startte minder zwierig als de eerste. De Kanaries leken het meest gretig. Standard speelde slordig en Ferrera greep in met twee wissels nog voor het uur. Veel zoden aan de dijk bracht dat niet. Goreux ging blunderen en Raman kon Proschwitz zo een niet te missen kans aanbieden. In de absolute slotfase was het nagelbijten voor de Kanaries. Standard kampeerde voor het doel van Dutoit, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet.

Lees nu het verslag van onze man op Sclessin op HLN SPORT PLUS: nu één maand GRATIS en geen betaalgegevens nodig!

BELGA
BELGA
Photo News


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00