Kevin Muscat wordt technisch directeur van STVV, volgend seizoen hoofdcoach?

Kevin Muscat.
Twitter. Kevin Muscat.

De Australiër Kevin Muscat (46) wordt technisch directeur van STVV. Dat bevestigt voorzitter David Meekers aan onze redactie. Muscat neemt die functie in eerste instantie op zich, volgend seizoen wordt hij mogelijk de hoofdcoach. “Muscat bezet inderdaad in eerste instantie die rol om te acclimatiseren aan de club en het Belgische voetbal te leren kennen. Nadien wordt hij eventueel hoofdcoach van onze club”, verduidelijkt Meekers. Muscat zal die tijd ook kunnen gebruiken om zijn UEFA-licentie voor het trainerschap binnen te halen. Voorlopig beschikt hij enkel over een Aziatisch trainersdiploma, iets wat in Europa niet geldig is. Dat betekent ook dat interim-coach Nicky Hayen normaal gezien T1 blijft tot het einde van dit seizoen. 

De Australiër was zes jaar trainer van Melbourne Victory, waarmee hij in 2015 de titel pakte. Zes maanden geleden nam hij afscheid van de eersteklasser, sindsdien zat hij zonder werk. Muscat gaat op zaterdag 4 januari wellicht al mee op winterstage. 

Muscat speelde tijdens zijn spelerscarrière onder meer voor Crystal Palace, Wolverhampton en de Glasgow Rangers. Hij was 52-voudig international. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.