Golden Palace pompt zo'n 900.000 euro in STVV

BELGA
Promovendus STVV heeft op Stayen zijn nieuwe hoofdsponsor officieel voorgesteld. De Truienaars, die afgelopen seizoen kampioen werden in de Proximus League, gaan de komende drie seizoenen in zee met Golden Palace, een bedrijf dat onder meer gespecialiseerd is in casinospelen en sportweddenschappen.

Regionaal manager Ignace Van Weyenbergh van Golden Palace bevestigde dat het bedrijf zich voor drie jaar aan STVV heeft verbonden. "Het jaarlijks bedrag dat werd overeengekomen ligt in de buurt van 300.000 euro. Ons bedrijf is van een familiebedrijf uitgegroeid tot een grote onderneming met ongeveer 300 werknemers en bijna 40 speelzalen. Wij zijn al actief in het veldrijden en in de regionale voetbalsport. Nu gaan wij ook nationaal", meldde hij. "Na tien jaar sponsoring van Belisol en één jaar Shop & the City hebben wij nu een overeenkomst gesloten met Golden Palace", aldus commercieel directeur Stan Niesen.

Manager Philippe Bormans gaf ook nog enige toelichting over het sportieve luik bij STVV. "Op dit ogenblik heeft alleen de Fransman Yohan Boli zijn handtekening onder een éénjarig contract met optie gezet. Deze spits, vorig seizoen in derde klasse actief bij Verviers, scoorde daar 23 doelpunten. Ook Christophe Bertjens keerde als topschutter bij Bocholt terug naar zijn moederclub STVV. Nu zijn we nog gericht aan het zoeken naar bepaalde spelers met een bepaald profiel. Dat heeft uiteraard zijn tijd nodig maar wij hopen op de eerste training van maandag toch al enkele aanwinsten voor te stellen. Ik kan daar nu uiteraard geen namen op plakken", verduidelijkte Bormans, die er ook nog aan toevoegde dat STVV op extrasportief vlak grote vooruitgang heeft geboekt.

"Ons budget is meer dan verdubbeld en van 2,5 naar 5 à 5,5 miljoen euro gegaan. Uiteraard is dat te danken aan bijkomende sponsors, maar ook aan de televisiegelden. Bovendien zal ook het aantal toeschouwers in eerste klasse wel voor meer inkomsten zorgen."

BELGA
BELGA