Brys heeft het verkorven bij de STVV-fans: “Dit was geen item geweest als we punten hadden gepakt”

BELGA

Voor de eerste keer dit seizoen keerden de supporters van STVV zich tegen Marc Brys. Het was te verwachten nadat hun coach op de regionale tv-zender toegaf dat hij wel twee keer gesproken had met aartsrivaal Genk. De vervanging van Colombatto door Acolatse en de 0-2 die daarop volgde, waren het sein om de spreekkoren boven te halen. “Brys buiten” en “Brys is een h**r van Genk” galmde het door het stadion. Spreekkoren die de Japanse bazen mogelijk een extra stok geven om mee te slaan. Zeker nu STVV komend weekend een match speelt tegen... Genk. 

Brys: “Als iemand iets vraagt, dan luister ik. Dat heb ik ook bij Genk gedaan. Geloof me, dit was geen item geweest als we punten hadden gepakt. Ik kan mezelf en mijn spelers echter niks verwijten. Ik heb deze situatie niet gecreëerd, zoals je weet. En wat die stokken betreft... die zijn heus wel makkelijk te vinden.” 

BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Newi bvba

  Zeer juist Roger

 • Patrick Vandeputte

  Hij is tenminste eerlijk en komt er voor uit dat hij met Genk gesproken heeft. Dat siert hem.

 • Roger Duyssens

  Brys heeft dit wel zelf uitgelokt. Als je al een gans seizoen ziet dat het breiwerk op rechts door Botaka en De bruyn bijna altijd tot balverlies leidt en dat bij balverlies ongeveer 80% procent van de breedte van het veld open ligt voor de tegenstander dan moet je daar iets aan doen. Daar gaat het al gans het seizoen mis er zich vanaf maken dat je de spelers niet hebt om anders te spelen is te gemakkelijk.

 • Peter Van Den Abbeele

  Welkom thuis op het Kiel Marc !