STVV zit Eupen op de hielen na dolle matchen in eindronde

Texido opende de score voor Eupen.
PHOTO_NEWS Texido opende de score voor Eupen.
In de eindronde van tweede klasse met OH Leuven, de voorlaatste van het afgelopen seizoen in eerste klasse, ligt alles nog open na de dolle vierde speeldag met zeven goals en vier rode kaarten. Leider Eupen kwam tegen Moeskroen-Péruwelz niet verder dan een 2-2-gelijkspel ondanks een 2-0-voorsprong. STVV van zijn kant gooide OH Leuven wellicht definitief naar tweede klasse. De Kanaries wonnen met 2-1 en staan nu op 1 punt van Eupen. STVV eindigde met z'n tienen, OH Leuven met negen man. Moeskroen-Péruwelz is derde op twee punten en OH Leuven vierde en laatste op drie punten. Zondag ontvangt Eupen in de topper Sint-Truiden.

Na een sterke start leek Eupen tegen Moeskroen-Péruwelz al op weg naar eerste klasse. Door een flater van Moeskroen-doelman Alexandre Oukidja op een schot van Lucas Porcar kwam Eupen al na zes minuten op voorsprong. Nils Schouterden kon na 27 minuten zelfs tekenen voor 2-0, maar seconden nadien verkleinde Anice Badri de achterstand: 2-1.

Rood doelman
Vijf minuten voor rust ging het licht uit bij Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge, hij torpedeerde Moeskroen-spits Abdoulaye Diaby binnen de zestien. Rode kaart en strafschop voor de Henegouwers. Julian Michel faalde niet, oog in oog met invaller Jonas Deumeland: 2-2. Dat was ook de eindstand.

Tweede geel Thompson
In STVV - OHL kreeg Kenny Thompson na 33 minuten spelen een tweede gele kaart voor een fout in het strafschopgebied. Mohammed Aoulad profiteerde op penalty voor de Kanaries: 1-0. Vlak na rust kreeg ook Mathias Schils (STVV) een tweede geel. Met de inbreng van Mohamed Messoudi en Bjorn Ruytinx wilde Ivan Leko alsnog een zege forceren, maar door een doelpunt van Aoulad, zijn tweede van de avond, kregen de Leuvenaars het deksel in minuut 63 op de neus: 2-0. Messoudi bracht OHL met een strafschop nog op 2-1 (77e), maar verder kwam Leuven niet. Verdediger Robson kreeg zelfs nog de derde rode kaart van de partij (81e).

Uitslagen vierde speeldag

Sint-Truiden - OH Leuven 2-1
Eupen - Moeskroen-Péruwelz 2-2

Stand

1.Eupen 4 2 1 1 6 7 7
2.Sint-Truiden 4 2 2 0 6 6 6
3.Moeskroen-Peruwelz 4 1 1 2 4 4 5
4.OH Leuven 4 1 2 1 4 3 4