Wie is nieuwe preses Bruno Venanzi?

Bruno Venanzi
BELGA Bruno Venanzi
Standard heeft sinds vandaag een nieuwe eigenaar. Bruno Venanzi is de naam. Bruno wie? Geen kleine garnaal, zo blijkt.

In november 2014 verraste Roland Duchâtelet door vanuit het niets Bruno Venanzi als vicevoorzitter aan te stellen. Venanzi begon zijn carrière als succesvol zakenman toen hij in 2003, samen met Gentenaar Bruno Vanderschueren, energieleverancier Lampiris oprichtte.

Venanzi, zelf jarenlang abonnementhouder op Sclessin, kondigde vandaag overigens aan binnen drie tot vijf jaar kapitaal open te stellen voor de supporters, naar het voorbeeld van FC Barcelona. "Zonder supporters is Standard niets. Sommige clubs hebben toeschouwers, wij hebben supporters", vertelde de kersverse sterke man van de Rouches.  

"Is dit een droom die in vervulling gaat? Eigenlijk was het mijn kinderdroom ooit voor Standard te spelen. Maar als volwassene is voorzitter worden zeker een droom die uitkomt", ging Venanzi verder.  

Op sportief vlak wil Venanzi inzetten op het versterken van de Académie en, op langere termijn, wil hij ook Sclessin (het stadion van de Rouches) aanpakken. Komend seizoen mikt hij met de Luikenaars op een plaats in de top drie.