Vukomanovic verlaat Standard nu ook officieel

PHOTO_NEWS
Ivan Vukomanovic verlaat Standard nu ook officieel. Hij werd begin februari opzijgeschoven als hoofdcoach van de Rouches, maar hij was nog niet officieel ontslagen. Beide partijen hebben nu een (financieel) akkoord bereikt om zijn contract te beëindigen. Dat bevestigde Standard-woordvoerder Olivier Smeets vandaag.

Ivan Vukomanovic werd op 20 oktober hoofdtrainer ad interim van Standard na het ontslag van de Israëliër Guy Luzon, van wie hij de rechterhand was. Begin november kondigde Roland Duchâtelet, voorzitter van de Rouches, aan dat de 37-jarige Vukomanovic het seizoen zou uitdoen, maar dat gebeurde niet.

Op 2 februari werd de Serviër immers erg verrassend ontslagen en moest hij, ondanks een 28 op 39 in de competitie, plaatsmaken voor José Riga. Een aanbod om diens assistent te worden, had 'Vuko' geweigerd. Sindsdien stond hij nog steeds op de loonlijst van de Luikse club. De 37-jarige Vukomanovic krijgt nu een financiële compensatie, het equivalent van hetgeen hij tot het einde van het seizoen als hoofdcoach zou hebben verdiend.