Voorstelling Standard: Limbombe heeft met de Vurige Stede een nieuwe speeltuin

Emond viert met ploegmaats.
Photo News Emond viert met ploegmaats.

Eindklassement ‘18-’19

3de in play-off 1

Blikvangers

Anthony Limbombe
Na een mislukte passage bij Nantes is Limbombe gebrand om zich opnieuw te bewijzen. Bij ex-coach Preud’homme, in de Vurige Stede. Sclessin als nieuwe speeltuin. De man die voor de acties en de assists moet zorgen. Hij kan laten zien dat zijn eenmalige selectie voor de Rode Duivels geen toeval was.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Felipe Avenatti
Imponerend bij Kortrijk, klaar voor een stap hogerop. Preud’homme aasde al een paar maanden op Avenatti. De Uruguayaan revalideert nog van een blessure, maar als hij fit is, wordt Avenatti zeker een meerwaarde voor de Rouches.

Vermoedelijk elftal (4-2-3-1)

Ochoa

Vojvoda
Vanheusden
Laifis
Gavory

Cimirot
Bastien

Carcela
Limbombe
Avenatti

Oulare

Nieuwkomers

Zinho Vanheusden (Inter Milaan), Obbi Oulare (Watford), Vanja Milinkovic-Savic (Torino), Nicolas Gavory (Utrecht), Dario Castro (Santa Fe), Mergim Vojvoda (Moeskroen), Selim Amallah (Moeskroen), Anthony Limbombe (Nantes), Felipe Avenatti (Bologna), Aleksandar Boljevic (W.-Beveren)

Anthony Limbombe.
BELGA Anthony Limbombe.

Vertrekkers

Moussa Djenepo (Southampton), Razvan Marin (Ajax), Christian Luyindama (Galatasaray), Valerii Luchkevych (Oleksandria), Lindon Selahi (Twente), Carlinhos (Vitoria Setubal)

Beste aankoop

Anthony Limbombe

Grootste verlies

Razvan Marin

Programma

Cercle Brugge (uit)
Z. Waregem (thuis)
STVV (uit)
Moeskroen (thuis)
KV Kortrijk (thuis)

De ambitie van...

Coach Michel Preud’homme
“Beter doen dan in de competitie.” Dat was het devies van MPH bij de start van de play-offs vorig seizoen. Als we die lijn doortrekken, zou Standard beter moeten doen dan de derde plaats. Preud’homme: “Voor mij mocht de voorbereiding nog wat langer geduurd hebben. (lacht) Een trainer wil altijd alles perfectioneren. Ach, het belangrijkste is de continuïteit.”

Michel Preud’homme.
Photo News Michel Preud’homme.

CEO Alexandre Grosjean
“Of we klaar zijn? We hebben er alleszins alles aan gedaan. Er is hard gewerkt in de zomermercato - we wilden zo compleet mogelijk zijn vooraleer we op stage vertrokken naar Duitsland. En daar zijn we in geslaagd. De ‘mise en place’ van het team begint stilaan vorm te krijgen.”

Budget

30 miljoen euro

Stadion

Stade Maurice Dufrasne (27.670 plaatsen). 

Emond, Kosanovic en Lestienne.
Photo News Emond, Kosanovic en Lestienne.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.