Uitspraak over gesjoemel bij Standard verwacht in juni

Gewezen sterke man Luciano D'Onofrio is ook bij de beklaagden.
PHOTO_NEWS Gewezen sterke man Luciano D'Onofrio is ook bij de beklaagden.
De raadkamer van Luik heeft vandaag het dossier 'Standard Luik' behandeld. Het betreft een dertigtal personen die beschuldigd worden van bedrog en vervalsing, het witwassen van geld en simulatie. Enkele zittingen achter gesloten deuren dienen nog besteed te worden aan de pleidooien van de advocaten. Uitspraak in de zaak wordt verwacht in juni 2014.

Tussen de beklaagden bevindt zich ook Luciano D'Onofrio, voormalige sterke man bij Standard. Ook de voormalige directeurs van de club staan terecht. Het gaat om Pierre François, Alphonse Costantin en Pierre Delahaye. Ze worden vervolgd voor onregelmatigheden en verduistering met transfers van ex-Standard spelers, met name Ivica Mornar en Miljeno Mumlek.

Het parket voorziet quasi alle beschuldigden voor de correctionele rechtbank in Luik te brengen. Pierre François, oud directeur van Standard, zou niet betrokken zijn bij een verwijzing naar de rechtbank. Hij accepteert een schikking met het parket en daarom zal hij niet publiek vervolgd worden.

Drie zittingen achter gesloten deuren zijn voorzien zodat de advocaten hun argumenten naar voor kunnen brengen. Tijdens de zitting van maandag kwam al een advocaat aan bod. Twee andere zittingen zullen gewijd worden aan de resterende pleidooien vooraleer een beslissing zal genomen worden in juni.