Standard wint voor 15.000 fans galamatch tegen Nice, Ochoa ontbreekt op fandag

Emond na de goal.
BELGA Emond na de goal.
De fandag was een groot succes, de galamatch tegen OGC Nice in mindere mate ook. Standard won zijn laatste wedstrijd van de voorbereiding. Zeer degelijk, zonder écht te imponeren.

Eerst en vooral: de keuze van Michel Preud’homme lijkt gemaakt. Arnaud Bodart stond van bij de aftrap onder de lat. De jonge doelman zou dus zomaar de voorkeur kunnen krijgen op nieuwkomer Milinkovic-Savic en ouderdomsdeken Jean-François Gillet. Van Guillermo Ochoa was dan weer geen spoor. Hij werd vandaag terug verwacht, maar verwittigde op het laatste moment dat hij toch niet zou komen. Oei.

Bodart liet zich op het half uur opmerken met een uitstekende redding - voordien al met goed voetenwerk. He’s ready.

Op het moment van die redding stond het al 1-0 voor de Rouches. Eerst trapte Amallah nog op de paal, een paar minuten later kopte Emond wel raak. De spits is toch een zekerheidje in de zestienmeter.

Emond.
BELGA Emond.

15.000 fans

Voorts viel er niet al te veel te beleven op Sclessin. Veel middenveldspel, veel kleine overtredingen. Swingen deed het nog niet. De benen wat vermoeid van de intense voorbereiding. 

Na de rust kwam Nice al snel op gelijke hoogte. Sylvestre trapte binnen in de korte hoek.

De vijftienduizend aanwezige fans mochten een half uur voor tijd toch opnieuw juichen. Een vrije trap van Kosanovic werd voor doel gekopt, Dante - nota bene ex-Standard - werkte ongelukkig in eigen doel.

BELGA

De Rouches controleerden het restant van de wedstrijd. Zonder zelf echt gevaarlijk te zijn. Standard kan met een goed gevoel de laatste week van de voorbereiding in. Michel Preud’homme heeft nog vijf dagen om alles te perfectioneren.

Et puis, le Cercle de Bruges!

Limbombe.
BELGA Limbombe.

Standard eerste helft: Bodart, Vojvoda, Kosanovic, Laifis, Gavory; Cimirot, Bastien; Boljevic, Amallah, Lestienne; Emond.

Standard tweede helft: Milnkovic-Savic, Vojvoda (75' Cavanda), Kosanovic, Laifis (75' Pocognoli), Gavory (65' Miangue); Cimirot (85' Goreux), Bastien; Carcela, Amallah (65' Halilovic), Limbombe, Emond (65' Cop).

Doelpunten: 22' Emond (1-0), 54' Sylvestre (1-1), 62' Dante (2-1, eigen doelpunt).

Nicolas Gavory.
BELGA Nicolas Gavory.

Ochoa niet op fandag

Geen Memo Ochoa op de fandag. Bij Standard reageren ze ontgoocheld. “We kregen vanmorgen telefoon van zijn zaakwaarnemer”, zegt coach Michel Preud’homme. “Er zijn problemen met het visum van zijn dochter. Maar hij is een speler van Standard. Hij had hier moeten zijn.”

Ook CEO Alexandre Grosjean reageerde kort. “Hij ligt nog een jaar onder contract. Dit is niet wat we verwachten van een profvoetballer.” Wanneer Ochoa terugkeert is onduidelijk. In Luik verwachten ze volgende week meer nieuws. De Mexicaan gaf eind vorig seizoen wel aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Aleksander Boljevic (rechts).
BELGA Aleksander Boljevic (rechts).
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00