Standard vangt bot: Thibaud Verlinden (16) mag eindelijk spelen voor Stoke City

Na weken van getouwtrek tussen Standard en Stoke City heeft de FIFA de 16-jarige Belg Thibaud Verlinden toegewezen aan de Engelse Premier League-club. Twistpunt in deze overgang was de opleidingsvergoeding: Standard wilde het onderste uit de kan halen en klampte zich lang vast aan 300.000 euro, maar moet zich uiteindelijk neerleggen bij 40.000 euro.

Standard hield het been lange tijd stijf en vertraagde de overgang, waardoor de zoon van Dany Verlinden geen officiële matchen mocht spelen voor zijn nieuwe club. Het voorbije weekend kreeg de entourage van de speler dan eindelijk groen licht. De subcommissie Minderjarigen van de FIFA-Commissie voor het Statuut van de Speler keurde de aanvraag tot aflevering van het Internationaal Transfercertificaat goed. Met andere woorden: de FIFA heeft de jeugdinternational definitief toegewezen aan 'The Potters'. Verlinden tekende er voor drie jaar en wordt er ondergebracht bij U18.

In de zaak-Vanheusden is er nog geen doorbraak. Standard meent dat de overgang van de 16-jarige verdediger niet volgens de regels is verlopen en diende bij de FIFA en bij de Italiaanse voetbalbond klacht in. Het eiste 1,5 miljoen euro als de 'Nerazzurri' niet wilden onderhandelen over de 16-jarige verdediger. Dat doen ze sinds vorige week wel, maar tot een financieel vergelijk kwam het nog niet.

dea