Standard haalt opgelucht adem na vergissing KBVB

PHOTO_NEWS
Een vergissing bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft voor wat opschudding veroorzaakt in de titelstrijd. Volgens de statistieken op de website van de voetbalbond zou Mehdi Carcela vorige week tegen Club Brugge (11/5) zijn vijfde gele kaart van het seizoen gekregen hebben, en had hij dus donderdagavond niet mogen spelen op Standard.

Indien Carcela donderdagavond inderdaad geschorst was, zou het logische gevolg een 5-0 forfaitnederlaag als sanctie voor Standard zijn. Gelukkig blijkt de 'fout' niet bij de Luikenaars te liggen, maar wel bij de KBVB zelf. Die kende bij de verwerking van het scheidsrechtersverslag van afgelopen zondag een gele kaart van Standardverdediger Kanu per ongeluk toe aan Carcela. De KBVB geeft nu toe dat het een foutje maakte, en dat Standard dus zeker geen forfaitnederlaag riskeert. "We zullen de website zo snel mogelijk aanpassen", klinkt het bij de bond.

De deining die vrijdag over de kwestie ontstond heeft natuurlijk alles te maken met de spannende titelstrijd in eerste klasse. Door de zege van Standard tegen Lokeren (1-3) wordt die immers pas komende zondag (14u30) beslist. Anderlecht heeft thuis aan een punt tegen Lokeren genoeg om zijn 33e landstitel te vieren. Standard kan enkel nog kampioen worden indien het thuis wint van KRC Genk en Anderlecht verliest van Lokeren. Club Brugge is uitgeteld in de race om het kampioenschap.