Standard haalt Barça-icoon Victor Valdés naar Sclessin

REUTERS
Straf nieuws vanop Sclessin: Standard heeft namelijk een akkoord met Manchester United over topdoelman Victor Valdés. De Spanjaard, op een zijspoor geraakt bij de 'Mancunians', wordt tot het eind van dit seizoen uitgeleend aan de Rouches. Als hij slaagt in de medische testen, wordt de overgang eerstdaags afgerond. Het nieuws werd ook bevestigd aan onze redactie.

Valdes nam eerder op de dag via Twitter al afscheid van de United-fans. "Bedankt voor de steun de voorbije maanden. Dat zal ik nooit vergeten. Tot gauw!", tweette de 34-jarige Spanjaard. Het uitgerangeerde icoon van Barcelona kwam sinds zijn komst naar Manchester amper twee keer in actie voor de ploeg van Louis van Gaal - hij werd gebarreerd door landgenoot David De Gea. Die laatste wenste zijn landgenoot via Twitter wel al veel succes toe in zijn nieuwe uitdaging.

Victor Valdés is een waar Barça-icoon. Nadat hij de laatste zeven jaar van zijn jeugdopleiding bij Barcelona had afgewerkt, groeide hij tussen 2002 en 2014 uit tot de onbetwiste nummer één bij de Catalaanse grootmacht. Een periode waarin hij (in officiële wedstrijden) liefst 386 keer onder de lat stond en zich een goed gevulde prijzenkast bijeen keepte. Samen wonnen ze onder meer drie keer de Champions League, werden ze zes keer Spaans landskampioen en sleepten ze ook tweemaal de Copa del Rey in de wacht. Nog op het palmares: twee Europese Supercups, twee titels op het WK voor clubs en drie Supercopa's.

belga

Ook maakte Valdés (als reservedoelman weliswaar) deel uit van de Spaanse nationale ploeg toen die zich in 2010 tot wereldkampioen kroonde en twee jaar later was hij eveneens van de partij bij de EK-zege van 'La Roja'. In maart 2014 sloeg het noodlot echter toe, want dan liep Valdés in de thuismatch tegen Celta Vigo een zware knieblessure op. Manchester United bood een uitweg, maar dat werd zoals geweten geen groot succes. Hij kwam er onder Louis van Gaal slechts tot 107 speelminuten en vorige zomer werd het sluitstuk al op de transferlijst gezet omdat hij weigerde met het tweede elftal te spelen. Een overgang naar Besiktas ketste toen nog af, nu heeft hij zijn transfer wél beet.

In beeld: het moment waarop het noodlot toesloeg voor Valdés.
REUTERS In beeld: het moment waarop het noodlot toesloeg voor Valdés.

Standard, dat eerder dit seizoen Thuram zag falen en ook niet helemaal tevreden is over de jonge Hubert, toonde zich al bijzonder actief tijdens de mercato. Het haalde al Edmilson, Dompé, Kosanovic en Boschilia. Mét succes voorlopig: de ploeg uit de 'Vurige Stede' kan de Heizel al ruiken na 2-0 bekerwinst tegen Genk gisteravond en won het voorbije weekend ook overtuigend in Lokeren.