Exclusief voor abonnees

Standard gefrustreerd om resultaat en arbitrage: “Over ‘bepaalde dingen’ hebben wij geen controle”

Michel Preud'homme en scheidsrechter Lothar D'Hondt.
BELGA Michel Preud'homme en scheidsrechter Lothar D'Hondt.
Standard lost de rol met Club Brugge — verloren in Gent. Dat had op basis van de kansen niet ­gemoeten. Wat leidde tot een hoop frustraties. Standard vreest dat andere topclubs in België meer respect afdwingen. Natuurlijk, Michel Preud’homme heeft die clubs zelf ‘opgeleid’.

Een kwartier na de wedstrijd waaide in de kleedkamer van Standard het nieuws dat de scheidsrechter van dienst Lothar D’hondt afkomstig was uit het Gentse.

Dat is juist. Uit Evergem, meer bepaald — vredige gemeente op een paar kilometer slechts van het historische stadscentrum van Gent.

Het maakte de woede bij de Rouches vanwege de ‘wedstrijdomstandig­heden’ alleen maar groter. Standard schreeuwde zijn onvrede uit omwille van een duidelijke maar niet gefloten fout op Mpoku in de aanloop naar de ­beslissende counter van AA Gent, waaruit een (hoogst) discutabele strafschop viel én een rode kaart voor Zinho Vanheusden.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Roesems

  De scheidsrechter was niet top. Zo moest hij een Standard speler een tweede geel geven voor een duidelijke fout om aanval af te stoppen. Maar de handspel is en blijft handspel als de arm niet tegen het lichaam is. Wat Keygnaert schrijft dat er geen bal tussen arm en lichaam kon is kolder , wartaal en niet ter zake doende.

 • Meert Dominique

  Zolang gefrustreerde trainers en voetbalcommentatoren zullen blijven afgeven op de scheidsrechters zal er niets veranderen in het voetbal. In een sport moet men uitgaan van het feit dat de arbiter ALTIJD gelijk heeft. Onder anderen hiervoor is voetbal geen sport maar een spel van liegen en bedriegen.

 • Roland THIJS

  Dit was echt een thuisfluiter! 2 doelpunten van Gent waren ongeldig door een voorafgaande fout!

 • KEN BRAECKMAN

  De ref heeft een perfecte match gefloten, ondanks het uitvallen van de VAR. Altijd makkelijk, meneer Keygnaert, commentaar geven op (jonge) refs en insinueren dat ondanks hij uit het Gentse komt, hij in het voordeel van Gent gefloten zou hebben. Doe het hun maar eens na. Jullie vergeten wel dat deze jongens de toekomst van de arbitrage zijn. Ze zouden beter wat gesteund worden ipv afgebroken, al zeker na zijn allereerste moeilijke topper. Geef deze gasten eens wat krediet!!!

 • frankie bressinck

  MPH spijtig, maar je moet het niet op de ref steken. Als onze "topkansen" misser Lestienne 3 loepzuivere kansen de nek omwringt dan kun je niets halen! Wat Mpoku uitsteekt is ook niet goed te praten en nadat Gent met 10 stond hebben ze er niets van gebakken! Om te winnen moet je liefst 3 of meer keer scoren en dat hebben ze nog weinig gedaan!