Standard bevestigt: Muslin wordt de nieuwe trainer

kos
De kogel is door de kerk: Slavoljub Muslin wordt de nieuwe trainer van Standard. Dat nieuws werd deze middag bevestigd door Bruno Venanzi, ondervoorzitter van de Rouches.

Op Sclessin gonsde het al maanden met geruchten rond wie er volgend seizoen trainer wordt. Zeker na het officiële vertrek van José Riga, raakte de zoektocht van Duchâtelet in stroomversnelling. Terwijl de supporters droomden van Eric Gerets, werden er een resem Franse trainers gecontacteerd, waaronder Jocelyn Gourvenec en Frédéric Antonetti. De man die het echter -verrassend- wordt, is de 61-jarige Serviër Slavoljub Muslin. Deze week tekent hij een contract voor één seizoen met optie op een tweede.

Muslin is geen onbekende in België. In 2005 en tijdens het seizoen 2006-2007 coachte hij Lokeren. Op het palmares van de Serviër staan titels met Rode Ster Belgrado (2000, 2001 en 2004) en ook twee bekers (2000 en 2004). Daar was hij de leermeester van Aleksandar Jankovic, huidig trainer van KV Mechelen die ook op de shortlist van Duchâtelet stond. Ook met Levski Sofia speelde Muslin kampioen en pakte hij de dubbel met de beker (2002). De trainer brengt de Oekraïner Sergei Gurenko als assistent mee, waardoor de Rouches afscheid zouden nemen van Etienne Delangre wiens contract afloopt.