Sclessin roept om Gerets (maar Muslin koopt tijd)

BELGA

"Eric Gerets, Eric Gerets!" De naam van de natte droom van elke Standardsupporter rolde in de slotminuten van de partij van de tribune. De Luikse fans hebben Slavo Muslin min of meer opgegeven, maar is dat wel terecht? Standard toonde tegen Oostende een compleet ander gelaat dan in Molde. Muslin bouwt aan een nieuw team. Het elftal dat gisteren tussen de lijnen kwam, verschilde op zeven posities van de ploeg die vorig seizoen in de slotwedstrijd op het veld stond. Zo bizar is het dus helemaal niet dat Standard met ups en downs voetbalt.

"Donderdag prestatie evenaren"
Ook woelwater Anthony Knockaert schaart zich achter de coach. "Iedereen heeft nog steeds het volste vertrouwen in de trainer. We moeten er samen voor blijven gaan. Donderdag hebben we een nieuwe belangrijke afspraak. Het wordt niet simpel om ons alsnog te plaatsen voor de Europa League, maar als we deze prestatie evenaren, of beter doen, hebben we zeker een kans."

Speculatie
Technisch directeur Axel Lawaree drukt in Het Nieuwsblad de geruchten alvast ook de kop in. "Wij nodigen voortdurend onze oude gloriën uit, wij willen de traditie hoog in het vaandel dragen", zegt hij. "Ik vind het schitterend dat Eric Gerets telkens op die invitaties ingaat. Al de rest is pure speculatie, van zowel supporters als journalisten."

Iedereen heeft nog steeds het volste vertrouwen in de trainer. We moeten er samen voor blijven gaan

Woelwater Anthony Knockaert
Slavo Muslin.
BELGA Slavo Muslin.
Technisch directeur Axel Lawaree.
BELGA Technisch directeur Axel Lawaree.