Preud’homme over strafschopfase: “Als het penalty is, moet je die gewoon geven”

Photo News
Michel Preud’homme was “tevreden” over wat zijn ploeg bracht. De coach van Standard bleef wel opvallend rustig over de penaltyfase - Oulare werd in de zestienmeter vastgehouden door Balanta. “Als het penalty is, moet je die gewoon geven.” 

“Ja, ik ben tevreden over de mentaliteit van de ploeg. Als hebben we in de eerste helft niet genoeg gedaan”, vond Preud’homme. “We stonden degelijk in de organisatie, maar in balbezit moest het beter. Na de pauze kwamen we beter in de match en creëerden we meer mogelijkheden.” 

Een positief punt voor Preud’homme: “Het was een tijdje geleden dat we een clean sheet pakten. En dat deden we nu toch niet tegen ‘Janneke en Mieke’. Club Brugge is een sterke ploeg, hé." 

Ook over debutant Raskin was Preud’homme lovend. “Hij is een pitbull. Met veel vinnigheid. Voor zijn eerste match heeft hij het goed gedaan. En dat we Oulare hebben kunnen laten staan, is een voordeel. Een fitte Oulare is altijd een troef." 

“En de penaltyfase? (grijnst) Als het penalty is, moet je die geven”, besloot Preud’homme. 

BELGA9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • sven vandevyvere

  Oulare , een beer van een vent , valt als een espenblad als hij gekieteld wordt onder zijn oksels.

 • Christiane Van Croonenborch

  Het was toch penalty als voetballiefhebber moet je eerlijk blijven was dik elfmeter

 • Richard Naegels

  Wat hebben we geleerd vandaag,strafschop uit het reglement,Var afschaffen,2de gele kaart bijhouden,voor afleiding zorgen als je verplicht 2x geel moet geven door andere spelers aan te pakken en die geel te geven......en Clement die zegt dus dat het aan de plein lag,hetzelfde als een waterpolowedstrijd waar onder water in gevoelige delen geknepen wordt zeggen dat het water niet helder genoeg was.......klaar.....toch grappig zeg.....0-0...........

 • Meert Dominique

  Dat het nu Clement, Preudhomme of Vrancken, trainers zien enkel de penaltyfouten die de tegenstanders maken en niet worden gefloten. Hun eigen spelers maken nooit ongestrafte fouten. Het wordt tijd dat ze stoppen met dat Calimerogedrag. Wat de schwalbe van Oulare betreft, judogrepen zijn in het voertbal niet toegelaten en dat Krmcik actieve ellebogen heeft weten wij nu ook.

 • Gaston FOUBERT

  Preudhomme is niet mijn favoriete trainer maar over die strafschop heeft hij gelijk, het was er een zonder meer.