Opvallend: Preud’homme pakt zijn vijfde geel en is geschorst voor volgende match

Ref Verboomen toont Preud'homme zijn vijfde gele kaart van het seizoen.
BELGA Ref Verboomen toont Preud'homme zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Het vurige temperament van Michel Preud’homme aan de zijlijn kostte hem in de topper tegen Antwerp nog maar eens een gele kaart. De Standardtrainer was niet tevreden met het werkt van scheidsrechter Nathan Verboomen en dat maakte hij, en zijn assistenten, duidelijk.  Voor Preud’homme was het al de vijfde keer dat hij geel incasseert. Voor de kaartenlast van trainers geldt hetzelfde reglement als voor de spelers, waardoor Preud’homme geschorst is voor de match van volgende week tegen Charleroi. ‘MPH’ is de eerste trainer die op die manier een schorsing oploopt.

Preud’homme van zijn kant stelt zich vragen waarom hij telkens een gele kaart krijgt om onrecht in het spelverloop aan te klagen . Het gevolg daarvan was dat hij enkele weken haast emotieloos coachte langs de lijn. “Ik gun niemand mijn vijfde gele kaart en een schorsing", zei hij daar recent over. Maar vanavond pakte hij dus toch dat vijfde gele karton.

Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Vermaut

  MPH, top keeper, top coach, flop karakter. Op het veld is de scheidsrechter baas, ongeacht wat gebeurt, je moet je daar bij neerleggen en focussen op je spelers en het spelverloop.

 • dirk claeys

  Wat een trieste arbiter, is dit de Belgische top, een vechtersploegje dit standaard! Europees afgestraft, maar nog niet geleerd, een voorbeeld van stapvoetbal!

 • Flor Peeters

  Op de bank of in de tribune maakt toch geen verschil.

 • ikk van ginder

  Van hero (als keeper) to zero (als coach). Wat n zieligaard is me dat geworden seg.

 • DIRK SPRANGERS

  Hij ging er al vast weer los over !! En enkele x totaal ten onrechte. Ah neen,spelers van Standard maken nooit een fout... ;-)