Muslin zag te weinig efficiënt Standard, maar geniet nog steeds steun spelersgroep

BELGA
"We hebben veel kansen gecreëerd en drie keer gescoord. Dat is te weinig. We waren niet efficiënt genoeg", concludeerde Standard-coach Slavo Muslin, nadat zijn team gisteren ondanks een 3-1 zege tegen Molde uitgeschakeld werd voor Europees voetbal (heen: 0-2).

"Bovendien incasseren we een tegendoelpunt op iets wat niet eens een kans was, uit een stilstaande fase. Toch moet ik mijn spelers feliciteren. Ze zijn er 90 minuten lang voor gegaan en bleven er tot het einde in geloven. Het doelpunt in blessuretijd is daar het bewijs van."

Muslin vreest nog altijd niet voor zijn positie bij Standard. "Sinds het einde van de match heb ik toch niemand van het bestuur gezien. Ik ben ervan overtuigd dat de spelers ook zien dat er op training goed werk geleverd wordt. We maken progressie. Tenslotte winnen we hier vandaag wel en ook tegen Oostende (1-2) hebben we goed gespeeld."

"Nog steeds achter de coach"
Ivan Santini, auteur van het tweede Luikse doelpunt, bevestigde dat de spelersgroep nog achter de coach staat. "We hebben allemaal nog vertrouwen in hem. We gaan trouwens steeds maar beter spelen. Vandaag moesten we vroeg scoren en dat hebben we ook gedaan. Jammer genoeg konden we de druk niet aanhouden en slikken we een dom tegendoelpunt. Na de pauze scoorden we opnieuw snel, maar het derde doelpunt kwam natuurlijk veel te laat. Maar volgens mij is het in de heenmatch dat we de kwalificatie verspeeld hebben."

Santini ruilde Kortrijk voor Standard, net om Europees te kunnen spelen. "Dat gaat dus niet gebeuren en ik ben ontgoocheld, net als al mijn teammaats. Maar we hebben nog andere doelen. We gaan ons nu op de competitie concentreren, te beginnen met de belangrijke wedstrijd van zondag tegen Club Brugge."

Knockaert geeft arbitrage de schuld
Anthony Knockaert opende in de 26e minuut de score voor Standard tegen Molde, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Een 3-1 zege was onvoldoende voor Europees voetbal. "Ik heb geen woorden om onze teleurstelling te beschrijven", verklaarde de Franse aanvaller. Een club als Standard moet altijd in de groepsfase zitten." Knockaert legde de schuld voor de uitschakeling ook bij de Roemeense scheidsrechter Alexandru Tudor. "We hebben mooie dingen laten zien, maar de arbitrage was van begin tot einde rampzalig. Zo kon Molde scoren uit een vrije trap, terwijl er niet eens een overtreding begaan was."

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
EPA