Muslin legt er duchtig de pees op bij Standard, ook Essevee trekt zich op gang

BELGA
De Serviër Slavoljub Muslin heeft zijn eerste trainingen bij Standard Luik geleid. Op Sart-Tilman mocht hij in de Académie Robert Louis-Dreyfus voor de ogen van heel wat supporters 25 spelers verwelkomen.

Muslin, zijn assistenten Sergei Gurenko (T2) en David Martane (T3), en doelmannentrainer Jos Beckx legden er in de eerste training meteen stevig de pees op, in de tweede training werd er vooral met bal gewerkt. Thuram, Hubert, Pirard, Dimata, Zaris, Badibanga, Remacle, Knockaert, Legear, Faty, Jaadi, Alexis en Julien de Sart, Van Damme, Ono, Lumanza, Fioré, Achaoui, Teixeira, Okita, Kosovic, Koc, Santini, Milosevic en Arslanagic tekenden present in Luik.

Adrien Trebel, die zich vorig seizoen ontpopte als een van sterkhouders van de Rouches, trainde enkel tijdens de ochtendsessie mee. Volgens Muslin heeft hij eind vorig seizoen naast een spierblessure ook een breuk aan de voet opgelopen. Daarom mag de middenvelder nog niet voluitgaan. "Tijdens de eerste week mag hij enkel meedoen met de fysieke trainingen", vertelde Muslin.

De te laat teruggekeerde Geoffrey Mujangi-Bia legde vandaag zijn medische testen af en kon daardoor niet meedoen met de groepstraining. Ronnie Stam mag zijn proeven morgen doen, Yoni Buyens is ziek. De Camargo keert dinsdag terug. Cuypers, Mmaee en Senevic worden woensdag verwacht. Andrade, Scholz, Jeff Louis, Jonathan Vieira, Milec en Enoh hebben nog internationale verplichtingen of spelen nog met de clubs waaraan ze uitgeleend werden en keren pas op 1 juli terug naar de Vurige Stede.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA

IJzeren regime
Meteen twee trainingen dus op de eerste dag. Een tendens die zich zal doorzetten. De Serviër stelde een fors programma op. Gedurende een maand staan er wekelijks tien tot twaalf trainingen op het programma plus een reeks oefenwedstrijden. Bovendien wil Muslin zijn spelers vier tot vijf keer per week op de club laten overnachten om zeker te zijn dat ze voldoende rust nemen. Een gedisciplineerde aanpak waarvan de spelers zouden kunnen schrikken. Nog eigen aan zijn werkmethode is een stevige fysieke voorbereiding.

Muslin verwacht bij de Rouches trouwens nog de komst van een box-to-box middenvelder en eventueel ook een aanvaller. "Ik heb nog een of twee middenvelders nodig. Ook een aanvaller zou handig zijn om meer diepgang in ons spel te brengen", aldus Muslin, die verwacht dat De Camargo nog andere oorden opzoekt. Daarnaast is de Serviër niet zeker of hij komend seizoen nog op Imoh Ezekiel, die bij Al-Arabi onder contract ligt, kan rekenen. "Ik heb de hoop nog niet opgegeven. Ik weet dat het bestuur er alles aan doet om hem in Luik te houden. Als hij blijft, kan hij samen met Ivan Santini in de spits spelen. Ook van onze jongeren in de kern verwacht ik veel. Ik hoop dat enkelen mij kunnen verrassen."

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Dury opent met speech
Ook Zulte Waregem trok zich op gang. De ploeg van trainer Francky Dury, die eveneens iedereen toesprak, bleek bedrijvig op de transfermarkt. Essevee trok maar liefst acht nieuwe spelers aan.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
vmma
PHOTO_NEWS