Met Standard ben je nooit klaar: Rouches scoorden dit seizoen al twintig keer in het slotkwartier

BELGA
Dat het voor de mentale gezondheid van Michel Preud’homme niet bevorderlijk kan zijn is een understatement. Standard scoorde dit seizoen al 20(!) keer in het slotkwartier. “Een kwaliteit, maar we moeten leren om de match sneller dood te maken.”

Met Standard ben je nooit klaar. Tegen KV Oostende kwam het op achterstand, maar in het slotkwartier wisten de Rouches de scheve situatie nog volledig om te keren. Doelpunten van Vojvoda en Laifis waren allesbepalend. Niet de eerste keer, Standard wist al vaker punten te pakken in het slot dit seizoen. 

“Onze mentaliteit is goed”, reageerde Preud’homme na de match tegen Eupen eerder dit seizoen al op het fenomeen. “Maar, we zouden niet spreken over goals in het slot, mochten we onze kansen sneller afmaken.” Ook Zinho Vanheusden was die mening toegedaan: “Het is een kwaliteit, maar we moeten leren om de match sneller dood te maken.”

Photo News

Het is al het zestiende doelpunt dat Standard in het slotkwartier scoort in de Jupiler Pro League. Dat leverde de Rouches al twintig (!) extra punten op in de competitie, goed voor een voorlopig vierde plek. Opvallend, zonder die punten zouden ze pas twaalfde staan. Een overzicht:

Tegen Cercle Brugge (0-2): + 2 punten

88': Emond

94': Limbombe

Tegen Moeskroen (4-1):

88': Emond

Tegen Kortrijk (2-1): + 3 punten

82': Laifis

89': Amallah

Tegen Oostende (1-4):

80': Cimirot

Tegen Charleroi (1-1): + 1 punt

89': Mpoku

Tegen Genk (1-0) + 2 punten

84': Bastien

Tegen Waasland-Beveren

90': Oulare (2-0):

Tegen KV Mechelen (1-2): + 2 punten

86': Amallah

Tegen Eupen (1-2): + 2 punten 

93': Bastien

Tegen Cercle Brugge (2-1): + 2 punten

92': Avenatti 

Tegen Moeskroen (2-2): + 1 punt

94': Lestienne

Tegen KV Mechelen (2-3): + 2 punten

88': Avenatti

Tegen KV Oostende (2-1): + 3 punten

80': Vojvoda

89': Laifis

Photo News

Andere competities

En ook in Europa is Standard bedrijvig in het slotkwartier. In de Europa League scoorden Mpoku (de 2-0 thuis tegen Guimarães in minuut 92) en Amallah (de 2-1 op Frankfurt in minuut 82) al. De goal van Lestienne thuis tegen Frankfurt (in minuut 94) leverde de Rouches ook nog eens twee extra punten op.

In de Beker scoorde Standard ten slotte ook in de toegevoegde tijd tegen Lommel. Boljevic maakte toen de beslissende treffer in de 92ste minuut. Het leverde Standard de kwalificatie voor de 1/8ste finales op.