Lokeren verkoopt ontstellend zwakke Rouches regelrechte uppercut (1-4)

Ayanda Patosi heeft er met een onhoudbare parel 1-2 van gemaakt en dat was het begin van het einde voor een slap Standard.
PHOTO_NEWS Ayanda Patosi heeft er met een onhoudbare parel 1-2 van gemaakt en dat was het begin van het einde voor een slap Standard.
Het gaat van kwaad naar erger met Standard want na de Europese uitschakeling en twee competitienederlagen werd het nu ook keihard uit de beker gekegeld door Sporting Lokeren. De uittredende bekerwinnaar kwam na een kwartier op voorsprong via Junior Dutra, maar na de gelijkmaker van Trebel leken de Rouches alsnog boven water te komen. Niks bleek minder waar want Ayanda Patosi en twee keer Mbaye Leye deelden nog stevige mokerslagen uit en zo bleven de Rouches met het schaamrood op de wangen achter. Ivan Vukomanovic zit nu echt wel met de handen in het haar. Hoe moet hij dit nog oplossen? Lokeren mag zich nu opmaken voor een Oost-Vlaamse derby tegen AA Gent. Club Brugge neemt het op tegen KV Mechelen, Anderlecht ontmoet Zulte Waregem en tot slot kijken Cercle Brugge en Charleroi elkaar in de ogen.

Iemand veel volk gezien in Luik? Wij alvast ook niet. De recente prestaties maakten bij de fans van Standard nauwelijks animo los ondanks het feit dat er met Lokeren toch een leuke en sterke tegenstander over de vloer kwam. Twee keer slecht nieuws evenwel: het veld lag er opnieuw dramatisch bij en sterkhouder en sleutelspeler Paul-José Mpoku was er niet bij wegens problemen aan de adductoren. De afwezigen hadden overigens wel gelijk want de Rouches brachten er niet veel van terecht. Lokeren moest niet eens een hoog niveau halen om na een kwartier op voorsprong te klimmen via Junior Dutra. Bij rood-wit was het zoeken naar lichtpuntjes, maar die waren er simpelweg niet eens. Zelfs de anders zo betrouwbare en secure Jelle Van Damme kende een echte rotavond, een misverstand met Kawashima - die nog eens een kans kreeg - was tekenend voor de prestatie van de kapitein.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Pas na rust sloeg de vlam wat in de pan bij de thuisploeg met een bedrijvige en dreigende Adrien Trebel. De Franse middenvelder werd beloond voor zijn inzet en volharding. Iets na het uur kreeg hij zijn vierde poging voorbij de Ivoriaan Copa. Even zag het er dan toch wat beter uit, maar een briljante actie en dito goal van Ayanda Patosi deed de moed al snel weer in de schoenen zakken. De Zuid-Afrikaan bewees met zijn afgevuurde kanonskogel die via de lat in doel belandde dat hij weer helemaal terug is. En dan achtte Mbaye Leye het moment gekomen om tegen zijn ex-team eens uit te pakken. Eerst mocht hij aan de tweede paal ongehinderd raak koppen en als dessertje glipte hij zonder moeite door de buitenspelval waarna hij mocht kiezen hoe hij Kawashima te grazen nam. 1-4, zuur en bitter en de crisis lijkt nu helemaal terug te zijn in Luik. Zit Vukomanovic in hetzelfde uitzichtloze schuitje als Luzon?

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS

Uitslagen:

Dinsdag:


Cercle Brugge - Koksijde 3-0 n.v.

Woensdag:

Charleroi - KV Oostende 2-0

Olsa Brakel - KV Mechelen 2-3

KV Kortrijk - Club Brugge 0-3

Zulte Waregem - Lierse 2-1 n.v.

RSC Anderlecht - RC Mechelen 4-1

Lommel United - AA Gent 0-1

Standard - Lokeren 1-4

Kwartfinales (heen: 17 december, terug: 21 januari):

Charleroi - Cercle Brugge

KV Mechelen - Club Brugge

Zulte Waregem - Anderlecht

Lokeren - AA Gent

Halve finales (heen: 4 februari, terug: 11 februari):

29. winnaar 26 - winnaar 25

30. winnaar 28 - winnaar 27

Finale (21 maart):

31. winnaar 29 - winnaar 30