Lestienne pakte al na 23 minuten dom rood: “Twee keer ontmaskerd als bedrieger”

Maxime Lestienne.
Photo News Maxime Lestienne.
Lullig was het, de manier waarop Maxime Lestienne uitgesloten werd in de match tegen KV Kortrijk (2-1). Na twee minuten kreeg hij terecht geel voor een schwalbe. Twintig minuten later dacht Standard dat Lestienne de 1-0 gemaakt had. Maar de VAR maakte ref Boucaut er attent op dat de flankaanvaller zeer opzichtig gebruik had gemaakt van zijn arm om de bal in doel te duwen. Géén 1-0 dus. Wél een tweede gele kaart voor Lestienne.

En dat op een moment dat er werkelijk geen vuiltje aan de lucht was voor de Rouches. Gezien de dominantie en de vele kansen die Standard in de openingsfase bij elkaar gevoetbald had, was het een kwestie van tijd voor die goal zou vallen. Maar met tien man kregen de Rouches het onnodig moeilijk.

Michel Preud’homme wilde er geen staatszaak van maken. Hij was niet boos op Lestienne. En ook voor de beslissing van Boucaut had hij begrip. “Ik heb veel respect voor Boucaut. Hij heeft tenminste - mijn excuses voor mijn woordenschat - ballen aan zijn lijf. Volgens de letter van het reglement heeft hij de juiste beslissing genomen.”

Máár, bedacht MPH zich: “Ik hoop wel dat alle refs in de toekomst deze lijn dan doortrekken. Dat elke schwalbe met geel bestraft wordt, bijvoorbeeld. Er mag niet met twee maten en twee gewichten gerekend worden.” 

De eerste fase in onderstaande samenvatting toont hoe Lestienne zijn eerste geel pakt na een schwalbe, zijn tweede geel voor handspel volgt na “37:

Onze huisref Tim Pots: “Lestienne twee keer ontmaskerd als bedrieger”

“Lestienne heeft twee keer de boel proberen te belazeren”, zag onze huisref Tim Pots. “Boucaut had eerst zijn schwalbe goed doorzien, vervolgens ontmaskerde de VAR hem opnieuw als bedrieger. Wanneer een aanvaller de bal met de hand raakt en daar een onmiddellijke scoringskans uit volgt, moet het doelpunt altijd afgekeurd worden. Het was ook een terechte beslissing om Lestienne te bestraffen met een tweede gele kaart. Alleen bij een accidenteel contact hoefde dat niet, maar nu probeerde hij iedereen te misleiden. Lestienne maakte een duidelijke armbeweging en wou vervolgens iedereen doen geloven dat er niks aan de hand was door te juichen. Stel je voor dat er geen videoref was geweest, zeg...” 

Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Etienne Vanhoegaerden

  Peter Janssens dan waren er al veel hun carrière gedaan. Bij elk licht contact gaan ze al neer enkel alleen maar voor kaarten aan te naaien

 • Marcel De Maesschalck

  Nu nog wachten op de eerste scheidsrechter die een doelman 2 x geel durft te geven om tijd te winnen.

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Vormer kan er anders ook wat van,maar sinds de VAR bestaat,valt hij minder.En Vossen,maar sinds hij op de bank zit,valt hij ook minder.

 • Marcel Bontinck

  Lestienne is met voorsprong de shwalbe koning van de laatste tien jaar,was reeds bij Brugge het geval.men heeft een rangschikking voor goalgetter,assistkoning en clean sheet,men zou er één van shwalbe van de week moeten bij maken.

 • Fabrice Braccio

  Ach Peter, ze hebben bijna allemaal de vallende ziekte of wapperende handjes op het plein.Wat ik echter niet begrijp is hoe stom je in deze VAR-tijden kan zijn om zoiets toch nog te proberen??