Legear: "Was derde op fysieke testen bij Standard"

BELGA
Standard dat Jonathan Legear een kans geeft om zijn voetbalcarrière opnieuw te lanceren: het bericht deed gisteren de wenkbrauwen fronsen. De Rouches boden hun voormalige jeugdspeler een contract voor anderhalf jaar aan, met optie op twee bijkomende seizoenen. Aan zijn fitheid moeten we in elk geval niet twijfelen, maakt Legear de buitenwereld diets.

"Ik ben zes of zeven kilogram kwijt en sta op mijn competitiegewicht", zegt Legear in een gesprek met La Dernière Heure. "Ik heb fysieke testen afgelegd bij Standard en haalde het derdebeste resultaat. Ik voel mij momenteel echt goed. Het is de bedoeling dat ik eerst drie of vier wedstrijden met de invallers speel, maar dat is normaal. Ik leg mezelf geen enkele druk op, neem de dingen zoals ze zich aandienen. Misschien duurt het twee, drie of vier maanden vooraleer ik er volledig sta. De doelstelling is vooral het volgende seizoen voorbereiden."

Publieke opinie
Dat Legear de publieke opinie tegen heeft na zijn omzwervingen van de voorbije jaren, deert hem niet. "De mensen hebben van alles over mij gezegd: dat ik dik ben, dat ik fysiek niet klaar ben. Ze doen maar. De voorbije maanden heb ik in Blackpool hard gewerkt, soms tot vier of vijf uur per dag. Testen wezen uit dat ik 40 procent van het werk achter de rug heb. Er resten mij 60 procent om te overbruggen via trainingen en speeltijd."