Essevee is het nieuwste slachtoffer van de Hel van Sclessin

BELGA
Standard blijft op koers richting titel varen. De Rouches namen vandaag de maat van Zulte Waregem dankzij klasseflitsen van Mpoku en Carcela. Als de leider wil, dan hoeft het niemand te vrezen in de Jupiler Pro League. Essevee deed nochtans goed mee, maar het verschil in klasse kwam uiteindelijk toch boven drijven. De vicekampioen werd met 2-0 terug naar huis gestuurd. Anderlecht volgt nu op 12 punten, Essevee zelfs al op 15.

Deze wedstrijd stond al sinds begin oktober met stip genoteerd bij Standard. Zulte Waregem was tot nu toe de enige ploeg die de Rouches een nederlaag konden toedienen in de competitie (1-0 op 6 oktober). Revanche was het sleutelwoord bij de leider. Guy Luzon koos voor Dino Arslanagic in plaats van Kanu centraal achterin. Bij Essevee, dat zijn kunstje van in de heenmatch graag wou overdoen, nam Sammy Bossut opnieuw zijn plaats in tussen de palen. Bobley Anderson verhuisde naar de bank. Daniel Opare en Sven Kums waren geschorst voor deze topper.

Weinig kansen
Op een hobbelig veld en met een felle wind was het moeilijk om goed combinatievoetbal op de mat te leggen. Zulte Waregem werkte hard in de eerste helft en Standard had geen antwoord daarop. Het kreeg het meeste balbezit, maar het tempo lag veel te laag om de vicekampioen te verontrusten. Kansen waren ook schaars in het eerste bedrijf. De grootste en eigenlijk ook de enige echte mogelijkheid kwam op naam van William Vainqueur omdat Bossut een harde vrije trap van Laurent Ciman niet onder controle kreeg. De rebound was voor de middenvelder en die had de 1-0 maar binnen te tikken, zo leek wel. Hij schoot echter vol op Bossut. Kans verkeken.

Aan de overkant was het telkens net niet voor Zulte Waregem. Hazard had er zin in vandaag, maar was soms iets te ongelukkig in zijn acties net als zijn ploegmaats. De 0-0 bij de rust was een terechte weergave van de eerste 45 minuten. (Lees hieronder verder)

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA

Zulte Waregem kwam goed uit de kleedkamer. Enkel Marvin Pourié was ronduit dramatisch en Hazard ergerde zich zichtbaar mateloos. De Duitse spits werd al snel uit zijn lijden verlost door Francky Dury en de wedstrijd ging goed op en neer onder impuls van de supporters van Sclessin. De tweede helft was een stuk beter dan de eerste, maar beide ploegen waren net iets te slordig in hun aanvallen.

Mpoku aan 101 km/u
Het was tekenend voor de wedstrijd dat een stilstaande fase beslissend zou zijn. Paul-José Mpoku schoot een vrije trap schitterend in de winkelhaak. Bossut zette een klein stapje opzij en dat brak hem zuur op. Het schot van Mpoku trouwens verschroeiend: aan 101 kilometer per uur trapte hij de 1-0 tegen de netten. Twee minuten later was de wedstrijd bijna beslist. Michy Batshuayi schoot vanuit een erg moeilijke hoek met links tegen de paal. Een fantastische knal van de topschutter. Bondscoach Marc Wilmots, die trouwens in de tribune zat, keek zijn ogen uit. Deze Batshuayi moét mee naar het WK met Christian Benteke en Romelu Lukaku. Er druipt zoveel klasse van de jonge aanvaller af dat het een waar genot is om naar te kijken.

Tien minuten voor tijd was het boeken toe voor Essevee. Standard counterde perfect en de ingevallen Mehdi Carcela gaf de 2-0 op een dienblaadje aan Jelle Van Damme. De kapitein van de Rouches duwde het tweede doelpunt door de benen van Bossut tegen de netten. Sclessin ontplofte. Eji Kawashima haalde de aansluitingstreffer nog uit zijn kooi en zo kon Standard beginnen vieren. Anderlecht volgt nu al op 12 punten, Essevee zelfs op 15.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00