Edmilson tekent bij club in Qatar, kassa rinkelt voor Standard

Instagram
Zijn contract bij Al Duhail in Qatar ligt klaar. Kassa, kassa. Junior Edmilson (23) speelde zijn laatste wedstrijd voor Standard. Gekruid met een doelpunt. Edmilson tekent een contract voor vier seizoenen in de woestijn, Standard vangt zes miljoen euro.

De geruchten zijn er al een tijdje: Junior Edmilson wil vertrekken bij de Rouches. Zijn schitterend seizoenseinde verzilveren. De flankaanvaller was samen met Carcela dé man bij Standard in play-off 1. Er was interesse van onder meer Porto en Real Sociedad. De ene een Europese subtopper, de andere een ploeg uit de Primera Division - de droomcompetitie van Edmilson. Maar hij kiest nu voor een avontuur in ... Qatar.

De geruchten werden zaterdagavond nog extra gevoed. Ploegmaat Carlinhos reageerde op een foto van Edmilson op Instagram. "Mijn broer, ik ga je missen."

De reactie werd achteraf door Carlinhos verwijderd, maar u weet hoe dat tegenwoordig gaat op sociale media. Een Standard-fan nam een screenshot en zwierde alles online - je kan het hem niet eens kwalijk nemen.

Eerder op zaterdag geraakte bekend dat Edmilson dus dicht staat bij een transfer naar Al Duhail in Qatar. De club van trainer Nabil Maaloul - de ex-bondscoach van Tunesië.

De speler ziet het avontuur zitten en Standard wil niet moeilijk doen omdat de flankaanvaller nog maar een contract van één jaar heeft bij de Rouches. Edmilson neemt vandaag het vliegtuig naar Qatar om de laatste details af te ronden. Hij zou er een meerjarig contract kunnen tekenen. Dan moeten enkel de clubs nog tot een akkoord komen - dat was er zondagavond nog niet, maar het zou niet lang op zich laten wachten.

✈️🇶🇦

Een foto die is geplaatst door null (@edmilsonjunior22) op

Gisteravond stond Edmilson ondanks zijn nakende transfer gewoon in de basis in de wedstrijd tegen Club Brugge. Goed begonnen met een paar leuke dribbels, maar na tien minuten samen met de hele ploeg weggezakt. Happend naar adem, lopend achter Diatta - 't is nog maar de voorbereiding natuurlijk.

Na de rust was het wel Edmilson die Standard opnieuw in de wedstrijd bracht. Cop mikte op Letica, de flankaanvaller trapte rustig binnen. Nog even wijzend naar de bezoekende fans, de hand op het clubembleem. Als alles volgens plan verloopt was het zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rouches. Off to Qatar, nieuwe lucht opsnuiven. De bankrekening spekken.

Photo News
Photo News
Photo News19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arthur Cnudde

  Carrière voorbij op 23. Proficiat!

 • rik cappelle

  Zijn jaarloon maal zeven !!! Geef hem eens ongelijk.

 • etienne vijverman

  ja voor geld danst de beer in alle sporten , beroepen en de zeker in de polletiek dat is de huidige maatschappij en je kunt het hem niet kwalijk nemen .....

 • Dirk Molin

  Las zojuist dat zijn opvolger Max lestienne noemt, in ieder geval wat karakter betreft hetzelfde type en ook qua tatoo's is er weinig verschil;

 • Jan De Vos

  Qatar is geen wereldploeg, wel een rijk club, dus geld is doorslag transfer