Duchâtelet: "Transfers Rednic hebben mijn mening veranderd"

Roland Duchâtelet
BELGA Roland Duchâtelet
Standard Luik heeft vandaag afscheid genomen van zijn Roemeense trainer Mircea Rednic, die vervangen wordt door de onbekende Israëliër Guy Luzon. "Mijn beslissing om afscheid te nemen van Ron Jans was ook een onpopulaire maatregel", zo zei Duchâtelet deze middag op een persconferentie in Luik.

"Het is duidelijk dat de door Rednic verrichte transfers me ertoe geleid hebben om enkele zaken te heroverwegen", stelde Duchâtelet. "Ik wou niet opnieuw een situatie meemaken zoals met de speler Adrian Cristea."

De Standard-voorzitter is niet bevreesd voor een stroom van supportersprotest. "Mijn beslissing om afscheid te nemen van Ron Jans was ook een onpopulaire maatregel. Later hoorde ik echter enkel positieve analyses. De mogelijkheid om door te gaan met Rednic zat erin. Ik wou niet op een emotionele manier reageren en ik heb de pro's en contra's tegen elkaar afgewogen. Uiteindelijk bleek het beter om van coach te wisselen."

"In december hadden we voor het eerst contact met Luzon, maar dat was geen onderhandeling", vervolgde Duchâtelet. "Onze sportief directeur Jean-François de Sart ging de Israëlische belofteploeg bekijken en sprak met hun trainer omdat de stijl van de ploeg hem beviel. Daarna hebben we Luzon verder gevolg."

Het gebrek aan ervaring van Luzon, die nooit eerder in het buitenland coachte, is volgens Duchâtelet geen bezwaar. "Als je nooit een kans geeft aan een jonge trainer, dan weet je niet wat hij waard is."

Nieuwe trainer Guy Luzon
BELGA Nieuwe trainer Guy Luzon