Duchâtelet: "Transfer Batshuayi onbespreekbaar"

Michy Batshuayi
PHOTO_NEWS Michy Batshuayi
Na de vervanging van Mircea Rednic door de onbekende Guy Luzon dreigde Standard zijn jonge topspits Batshuayi te zien vertrekken naar Anderlecht, maar voorzitter Duchâtelet stelt de fans gerust. De landskampioen heeft concrete interesse betoond en zou al contact opgenomen met de Rouches. Duchâtelet heeft al meteen laten weten dat Batshuayi niet naar Anderlecht zal vertrekken. Een transfer is voor hem onbespreekbaar. De spits zou van plan geweest zijn om bij Standard te blijven op voorwaarde dat Mircea Rednic ook volgend seizoen trainer was gebleven. Volgens Duchâtelet heeft Batshuayi gewoon gezegd dat hij Rednic een goede trainer vond. Bijkomend element is dat Michy's broer Aaron al bij Anderlecht speelt.

De voorzitter zette Rednic aan de kant en verving hem door de onbekende Guy Luzon. Nu Rednic weg is, zou Batshuayi naar verluidt wel oren hebben naar een transfer. Paars-wit nam al contact op met Standard om hun ex-jeugdspeler terug naar het Astridpark te halen, maar de gesprekken geraakten niet verder dan de beginfase. Duchâtelet heeft meteen aan de RTBF laten weten dat Batshuayi niet naar Anderlecht zal vertrekken.

"Allemaal onder contract"
Ook Ezekiel, interesse van Club Brugge, blijft bij Standard volgens de voorzitter. Duchâtelet voegt er ook nog aan toe dat het zelfs niet toegelaten is om met die spelers onder contract te onderhandelen. "Het is voor een club bij FIFA-reglement verboden om te onderhandelen met een speler die bij een andere club onder contract ligt. Toen Anderlecht mij polste over Batshuayi heb ik meteen gezegd dat een transfer onbespreekbaar is. Dus normaal hoef ik mij helemaal geen zorgen te maken voor alle spelers die onder contract liggen. En dat zijn ze allemaal."

Mboyo
Ondertussen zit manager Herman Van Holsbeeck ook nog rond de tafel met AA Gent voor Ilombé Mboyo. Paars-wit zou eraan denken om Pablo Chavarria in de deal te betrekken om de ex-jeugdspeler terug te halen.

Roland Duchâtelet
BELGA Roland Duchâtelet
Ook Mboyo staat nog in de belangstelling van Anderlecht
PHOTO_NEWS Ook Mboyo staat nog in de belangstelling van Anderlecht


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00