Duchâtelet: "Geen interesse in Lens"

Standard-preses Roland Duchâtelet zat deze middag samen met de voorzitter van RC Lens, maar bevestigt tegenover onze redactie dat het niet ging om de overname van de Franse club te bespreken. "We spraken over spelers."

Deze voormiddag dook op Twitter een foto op van Lens-voorzitter Gervais Martel die op een terras zit te wachten op de komst van zijn collega Roland Duchâtelet. Beide voorzitters spraken iets langer dan anderhalf uur met elkaar en gingen nadien opnieuw uiteen. Volgens Duchâtelet ging dat enkel over spelers waarin hij geïnteresseerd is voor Standard of z'n andere clubs. "Lens heeft enkele spelers die interessant zijn voor het netwerk", zegt Duchâtelet aan onze redactie. "Daar ging het over. Zeker nu ze zakken naar tweede klasse is dat interessant." De spelers in kwestie zouden Cyprien, Guillaume en Ba zijn.

Sinds eind vorige maand gaat het nieuws dat Standard-voorzitter Roland Duchâtelet geïnteresseerd zou zijn in de overname van RC Lens. De Franse club zit in slechte financiële papieren en zoekt minstens 8 miljoen euro om volgend seizoen aan de slag te kunnen gaan in tweede klasse. Volgens Franse media kwam voorzitter Gervais Martel voor die centen bij Duchâtelet aankloppen. De voorzitter van Standard ontkent dat formeel. "Ik ben niet geïnteresseerd om Lens over te nemen. En dat is ook nooit het geval geweest."