Exclusief voor abonnees

Coucke gekozen als peter voor zijn zoon, Ferrari-liefhebber en manager van het jaar: wie is François Fornieri, de nieuwe sterke man achter Standard?

Coucke en Fornieri bij de investering van Coucke in Mithra.
BELGA Coucke en Fornieri bij de investering van Coucke in Mithra.
Oef, extra centen. Financiële ademruimte voor Standard. François Fornieri koopt zich in bij de traditieclub uit de Vurige Stede. Hij neemt de helft van de aandelen over. Fornieri is een zakenman die, net als Marc Coucke, een fortuin heeft vergaard met een farmaceutisch bedrijf. Meer nog: hij heeft veel te danken aan hem én heeft zelfs een persoonlijke band met de eigenaar van aartsrivaal Anderlecht. Een portret van de man die Standard terug gezond moet maken. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frankie bressinck

  Hierse Standard se! Gaan ze nu weer 7 miljoen uitgeven om spelers als Gavory en Vojvoda te kopen?

 • Cyriel Van den Eede

  Geld, geld en nog eens geld. Wat blijft er over vh voetbal ? Wat mij betreft, niets meer. Vanaf nu richt ik mij op de koers. Daar valt tenminste nog wat te beleven, althans nu nog.

 • Sabine Verheyen

  en zo wordt de hoogste voetbalklasse het entertainement van een paar rijke vrienden....zalig toch.... en zij die denken dat je met eerlijkheid zoveel kan verdienen.... dream on.

 • Fabrice Braccio

  Of net wel. Ze staan in lijn om te investeren

 • james Verlinden

  Gaat precies niet lekker bij Standard. De derde geldschieter op half jaar.