Christian Brüls tot eind van het seizoen bij Standard

PHOTO_NEWS

Christian Brüls speelt tot het einde van dit seizoen voor Standard. De middenvelder wordt door zijn Franse club Rennes verhuurd aan de Rouches. De Luikse club beschikt ook over een aankoopoptie. Brüls, die sinds vorige week meetrainde op Sclessin, kwam in ons land eerder uit voor Eupen, Westerlo en AA Gent.

De 26-jarige Brüls werd in de zomer van 2014 door Rennes weggehaald bij AA Gent. Hij voetbalde voor de Buffalo's sinds 2011. In het seizoen 2013-2014 werd hij door Gent uitgeleend aan het Franse Nice. Brüls, die ook een verleden heeft bij Eupen (2005-2008) en Westerlo (2010-2011), zal in Luik het rugnummer 14 dragen. Hij wil er terugvechten na een seizoen waarin hij, mede door blessures, de verwachtingen niet kon waarmaken.

"We zijn ervan overtuigd dat Christian een echte meerwaarde voor onze groep zal betekenen", zegt sportief directeur Axel Lawarée. "Hij kent de Belgische competitie goed en deed ook een mooie ervaring op in de Ligue 1. We hopen dat hij snel zijn beste vorm vindt, want zijn technische kwaliteiten, zijn engagement en zijn mentaliteit zijn onmiskenbare troeven die elke ploeg nodig heeft."