Carcela verkast voor vier seizoenen naar Benfica

PHOTO_NEWS
Mehdi Carcela valt de komende vier jaar te bewonderen in het Estadio da Luz in Lissabon. De 25-jarige aanvaller tekende bij landskampioen Benfica een contract tot 2019, zo vernam onze redactie uit goede bron. Morgen wordt de transfer geofficialiseerd. De Portugese club zou zo'n 2 miljoen euro betalen.

Carcela werd het voorbije seizoen geplaagd door blessures, maar in de play-offs kwam zijn onmiskenbare klasse toch weer bovendrijven. Dat blijkt voldoende voor Benfica om overstag te gaan. Hij heeft nog een contract in Luik tot juni van volgend jaar. Standard moet Carcela deze zomer dus al haast laten gaan, wil het nog iets opstrijken voor de speler. Verwacht wordt dat Benfica rond de 2 miljoen betaalt.

Carcela maakte in 2011 al eens de overstap naar het buitenland. Nadat de Rouches op een haar na de titel misten en Carcela zwaar gekwetst raakte in de kraker in Genk, trok hij voor 5,7 miljoen euro naar het Russische Anzhi. Daar kon hij zich nooit doorzetten en in 2013 keerde hij voor 1 miljoen euro terug naar Luik.

Benfica stelde vandaag ook al een nieuwe trainer voor: Rui Vitoria (45). Hij komt over van Vitoria Guimaraes en wordt er de opvolger van Jorge Jesus, die naar stadsgenoot Sporting Lissabon verhuist