Carcela: "Benfica een van de grootste clubs ter wereld"

Carcela wordt op de website van Benfica meteen afgebeeld naast het clubicoon, de adelaar.
slbenfica.pt Carcela wordt op de website van Benfica meteen afgebeeld naast het clubicoon, de adelaar.

De transfer van Standard-middenvelder Mehdi Carcela (25) naar de Portugese kampioen Benfica is afgerond. Dat bevestigen de Rouches op hun website. "Standard, Benfica en Mehdi Carcela hebben een akkoord bereikt. Mehdi heeft zich zonet aan de Portugese club verbonden", meldt Standard. Ook de Portugezen hebben de Marokkaan aangekondigd op hun website. "Ik weet dat Benfica een van de grootste clubs ter wereld is. Een mythische club ook, met een rijke geschiedenis. Ik voel me alleen maar vereerd om hier te mogen spelen", zei Carcela bij BTV.

Carcela is een jeugdproduct van Standard. Hij debuteerde in 2008 in de eerste ploeg en werd met de club kampioen in 2009 en bekerwinnaar in 2011. In de zomer van 2011 verhuisde de Marokkaanse international naar het Russische Anzhi. Twee jaar later keerde Carcela terug naar Luik.

Afgelopen seizoen werd Carcela vaak geplaagd door blessures, maar tijdens de play-offs groeide hij uit tot dé smaakmaker bij de Luikenaars, die de competitie als vierde beëindigden. Bij Benfica, dat zo'n twee miljoen euro zou betalen, tekende Carcela voor vijf seizoenen.

PHOTO_NEWS