Bevestiging: vader en zoon Verlinden naar Engeland, Bongiovanni op drempel Monaco

Uittocht Standard gaat onverminderd voort

Twitter Thibaud Verlinden
Wat we twee weken geleden hier al aankondigden, is nu ook officieel: Thibaud Verlinden ruilt Standard voor de Engelse middenmoter Stoke City. De 15-jarige zoon van ex-doelman Dany kondigde zijn overgang naar Engeland zonet aan via Twitter. De flankaanvaller tekent er een contract voor drie seizoenen. Eerder deze week zag Standard ook al Zinho Vanheusden vertrekken. Hij koos voor Inter Milaan.

Niet Chelsea, noch Everton of Red Bull Salzburg. Ook geen zuiders avontuur bij Napoli. Wél Stoke City, de ploeg van Peter Crouch en manager Mark Hughes. 'The Potters' maakten tijdens de onderhandelingen de beste indruk en veegden de laatste twijfels van tafel. "We hadden het beste gevoel bij deze club", luidde het overtuigend. De jeugdinternational zal worden ondergebracht bij Stoke U18 met de bedoeling af en toe met de eerste ploeg mee te trainen.

Uithangbord
Verlinden, die vanaf juni intensief Engelse les zal volgen, moet in de West Midlands het pad effenen voor meer (buitenlands) jong geweld. "Stoke ziet hem als uithangbord om nog zo'n talenten aan te trekken. De club wil hun imago oppoetsen en de kaart van de jeugd trekken." Stoke investeert tegenwoordig heel veel geld in zijn jeugdacademie, die na een audit in 2012 tot de Category One behoort. Daarmee zitten ze bij de besten van de klas zijnde (onder andere) Tottenham, Chelsea, Manchester United, Manchester City en Liverpool.

Papa Dany keeperstrainer
De tiener trekt niet in zijn eentje naar Stoke. Ook papa Dany steekt het Kanaal over. De 51-jarige ex-doelman van Club Brugge zal er freelance aan de slag gaan bij een onafhankelijke keepersschool. Meer details daaromtrent zijn er nog niet. Op dit moment is Verlinden doelmannentrainer van derdeklasser VV Coxyde. "Een vriendendienst tot het einde van dit seizoen."

Bongiovanni naar prinsdom
Met het vertrek van Vanheusden en Verlinden is de exodus - of kaalpluk zoals u wil - bij de Rouches nog láng niet afgelopen. Adrien Bongiovanni (15) is de volgende die vrijwel zeker andere oorden opzoekt. De sierlijke aanvallende middenvelder staat op de drempel van het Franse Monaco, het speeltje van de steenrijke Russische oligarch Dimitry Ribolovlev. Bij de Monegasken is Filips Dhondt algemeen directeur. Hij was in het verleden algemeen manager bij Club Brugge.

Thibaud Verlinden, hier met zijn makelaar, speelt de volgende drie seizoenen voor Stoke City
Twitter Thibaud Verlinden Thibaud Verlinden, hier met zijn makelaar, speelt de volgende drie seizoenen voor Stoke City