Beroep levert Standard wat op: Vanheusden krijgt drie speeldagen schorsing

BELGA
De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de schorsing voor Zinho Vanheusden teruggebracht naar drie speeldagen. Standard tekende dinsdag beroep aan tegen de vijf speeldagen die waren gevorderd voor hun verdediger. Dat werd nu dus gereduceerd tot drie waardoor de verdediger de wedstrijd tegen Zulte Waregem en de eerste twee play-off-wedstrijden mist.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De belofte-international kreeg vorige week een rode kaart - na ingrijpen van de VAR - voor een zware overtreding op Alexandre De Bruyn van STVV. Vanheusden ging daarbij zwaar door op het dijbeen van zijn tegenstander. Het Bondsparket had een schorsingsvoorstel van drie speeldagen ingediend op basis van de indicatieve tabel - het werd gecatalogeerd als een “brutale fout”. Standard aanvaardde dat schorsingsvoorstel niet en verscheen dinsdag voor de Geschillencommissie. Het Bondsparket vond dat niet kunnen en sprak van een gebrek aan schuldbesef van de speler. Zij vorderden plots vier speeldagen schorsing. De uiteindelijke uitspraak van de Geschillencommissie was uiteindelijk nóg zwaarder - vijf speeldagen waarvan één voorwaardelijk.

Photo News

Omdat Standard daartegen in beroep ging verscheen Vanheusden - die geen voorgeschiedenis heeft van rode kaarten - vandaag opnieuw in Brussel. Hij gaf nogmaals zijn versie van de feiten, betwistte de fout en de rode kaart niet en excuseerde zich ook. Het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep was íets milder. Standard zal het drie wedstrijden zonder Vanheusden moeten doen. De laatste speeldag van de reguliere competitie tegen Zulte Waregem én de eerste twee wedstrijden van een eventuele play-off 1. Een aderlating voor de Rouches en voor Michel Preud’homme. Hij moet nu op zoek naar vervanger centraal in de defensie. En die vervangers zijn in Luik niet dik gezaaid. Het coronavirus geeft MPH (in principe) wel een paar weken extra respijt.
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rik Boncquet

  Beroep levert altijd op. Een loterij waar ge altijd prijs hebt. Logisch dat iedereen direct in beroep gaat. Succes verzekerd.

 • GREGOIRE DE GRAEVE

  Die van Heusden is een groot talend maar beemd niet weg de schorsing moet blijven en terecht stop dat gedoe van beroep de is een schande ik vind dit logisch die man die beweerd 1 week + 2 voorwaardelijk is een klare zot zulke mannen maken voetbal kapot

 • andre van de wege

  ze gaan weer niets krijgen, zoals altijd, ploegen zoals standard en brugge mogen de spelers van het veld schoppen.

 • Laurens Hostens

  Diatta trapt vorige week een Genk-speler bewust vol in de buik en komt er nog zonder enige sanctie vanaf. Wie is er dan het gevaar? 2 maten 2 gewichten, zo gaat dit hier in VARhaeghe-land...

 • William Van Geert

  Eindelijk is de karate club van Michel le fou eens afgestraft voor hun ontzettende arrogantie!!