Anthony Knockaert wil carrière herlanceren bij Standard

BELGA
"Ik ben er zeker van dat ik goed zal kunnen opschieten met de supporters van Standard", zo verklaarde de 23-jarige Anthony Knockaert dinsdag bij zijn voorstelling op Sclessin. De Franse winger tekende een contract van vier seizoenen bij de Rouches.

Knockaert maakt de overstap van Leicester City, waarvoor hij vorig seizoen in de Premier League slechts negen keer aantrad. "In de twee seizoenen daarvoor speelde ik in de Championship echter telkens 42 matchen", stelde de voormalige ploegmaat van Ritchie De Laet, die in 2014 met Leicester in tweede klasse kampioen werd. "Ik heb nooit goed begrepen waarom ik in die moeilijke situatie terechtkwam. In de eerste competitiematch van het afgelopen seizoen kwam ik ondanks een blessure in actie. Ik speelde niet echt goed en vervolgens deed men geen beroep meer op mij, behalve tegen Aston Villa. In die wedstrijd werd ik tot man van de match verkozen."

"Sprak met Trebel"
Naast Standard waren ook Rijsel en enkele Engelse tweedeklassers geïnteresseerd in de diensten van Knockaert. "Ik denk dat ik bij Standard de meeste kansen heb om weer op te staan. De Belgische competitie ken ik niet goed, maar ik kijk er zeker niet op neer. Ik weet dat Standard nagenoeg elk jaar in Europa aantreedt. Voor ik samen zat met het bestuur sprak ik Adrien Trebel, met wie ik in 2011 omging bij de Franse U20. Hij was vol lof voor Standard."

Als linksvoetige voelt Knockaert zich vooral op de rechterflank in zijn sas. "Ik zoek graag een-tegen-een-situaties op, om vervolgens een voorzet of een bal in de ruimte te versturen", besloot de winger, die bij de jeugd een periode voor Moeskroen speelde.

BELGA
BELGA
BELGA