12 miljoen gevonden, met dank aan Witsel en Fellaini: Rouches vanavond met vertrouwen naar het BAS

Photo News
Standard verschijnt vanavond virtueel voor het BAS. De Luikenaars bepleiten daar hun zaak om alsnog een licentie voor volgend seizoen te bekomen. Die kregen ze in eerste instantie niet van de Licentiecommissie. 

De commissie plaatste grote vraagtekens bij de vennootschap van voorzitter Bruno Venanzi, die het stadion van de club zou overkopen. De ‘Immobilière du Standard de Liège’ zou daarvoor een bedrag van 12 miljoen euro neer­tellen. Standard zou daarmee opnieuw over voldoende liquiditeit beschikken om de continuïteit voor volgend seizoen te verzekeren. De Licentiecommissie oordeelde op 8 april dat er onvoldoende bewijs was van die financiële middelen. In de verkoopakte is voorzien dat de 12 miljoen voor 30 juni op de rekening van Standard moet staan. 

Naast Axel Witsel – de Rode Duivel investeerde 1,5 miljoen euro in de nieuwe nv – werd ook Marouane Fellaini bereid gevonden om zijn ex-club uit de nood te helpen. Fellaini gaat niet investeren, maar wil wel 3 miljoen euro lenen tegen een gunstige rente. Vandaag moet blijken of de geleverde financiële ­inspanningen volstaan om het BAS te overtuigen. Zoniet dreigt een degradatie naar Eerste Amateur, met puntenaftrek van drie punten. In Luik hebben ze er alvast alle vertrouwen in dat het goedkomt. 

Fellaini (l) met Witsel en Mbokani bij Standard in 2008.
BELGA Fellaini (l) met Witsel en Mbokani bij Standard in 2008.16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivan De Sutter

  hoeveel schulden heft RSCA, en die krijgen wel hun licentie zonder problemen. Waar is de eerlijkheid, de geloofwaardigheid in ons voetbal ?

 • Jean Droogmans

  Heeft Fellaini het geld reeds overgemaakt? Oostende heeft de licentie ook nog niet vast want daar wordt er pas op 15 mei gestort.

 • Polutnik Ronald

  Als ze hun geld nog terug gaan zien is een andere vraag . Eerst geen geld en schulden en dan veel geld en geen schulden , ik denk dat er nog meer schulden gaan komen .

 • GUNTER Van hecke

  echt triestig dat een club bij ex spelers moet gaan betellen dit zou moeten verboden worden

 • Peter Debrouwer

  Oei, en nu ? Wat gaat de paars-wit gekleurde licentiecommissie nu uitvinden ?