Standard heeft Renaud Emond beet

Renaud Emond heeft een vijfjarig contract bij Standard ondertekend. Dat hebben de Rouches laten weten op de clubwebsite. De 23-jarige spits, vorig seizoen nog goed voor veertien doelpunten in de Jupiler Pro League, komt over van Waasland-Beveren. Bij de Luikenaars zal hij met het rugnummer negen spelen.

Emond begon zijn profcarrière in 2010 bij Royal Excelsior Virton en vond er in 90 wedstrijden 44 keer de weg naar de netten. Dat was ook Waasland-Beveren niet ontgaan en in juni 2013 strikten de Waaslanders de vlotscorende aanvaller voor drie seizoenen. Bij W-B maakte hij in 50 wedstrijden zeventien doelpunten, vorig seizoen eindigde hij nog als derde in de topschuttersstand.

"We volgden Renaud al een tijdje en zijn van oordeel dat dit voor hem het juiste moment is om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten", aldus sportief directeur Axel Lawarée op de clubwebsite. "We zijn dan ook heel tevreden dat hij voor Standard kiest, terwijl meerdere andere Belgische clubs eveneens geïnteresseerd waren. Hij is jong, Belg én kent onze competitie. We hopen dat hij snel zijn draai vindt bij ons en de netten opnieuw kan doen trillen."

Emond moet bij de krasselende Rouches voor de nodige offensieve stootkracht gaan zorgen. Na de ontluisterende 7-1 competitienederlaag van zondag op Club Brugge staat Standard met zeven op achttien op een elfde plaats in de stand.