“Puta Anderlecht!”: Luyindama neemt afscheid van Standard met opgestoken middelvinger en rel

BELGA
Het afscheid van Christian Luyindama op Standard is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Met een ‘Puta Anderlecht’ en een opgestoken middelvinger richting de bezoekende fans van paars-wit vond de heetgebakerde ex-verdediger van Standard het nodig om zich te laten gelden.

De Congolese verdediger versierde een toptransfer naar het Turkse Galatasaray op ‘Deadline Day’ afgelopen donderdag. Voor 9 miljoen euro trok hij naar de Turkse hoofdstad en zaterdag vierde Luyindama zijn debuut in de hoofdmacht van ‘Gala’. Na zes minuten al pakte hij geel. Op Alanyaspor werd er 1-1 gespeeld, Luyindama speelde de hele match. Een dag later woonde hij op Sclessin ook de Clásico bij en na de verdiende thuiszege (Luyindama werd perfect vervangen door Bokadi) liet hij zich graag betrekken in het feestgewoel van de Rouches. 

Luyindama pakte de micro en zong aanvankelijk nog wat positieve strijdliederen (“Danse ya ya boss”), tot hij zich naast de fans van Anderlecht bevond. Dan was het plots ‘Puta Anderlecht’, een veelgehoorde kreet op de tribunes van Sclessin, en ging er een middelvinger op. Waarna Mpoku en enkele stewards Luyindama de micro snel afhandig maakten. 

Eerder had ook Mpoku zich weinig sportief getoond door Didillon meteen na het laatste fluitsignaal te jennen. De aanvaller confronteerde de keeper van Anderlecht met iets wat hij eerder deze week zei in La Tribune, de voetbaltalkshow van RTBF. Gevraagd naar zijn favoriete ‘Belgische’ woord, antwoordde Didillon ‘baraki’. Dat staat voor ‘marginalen’, waarmee de fans van Anderlecht spottend naar die van Standard verwijzen. 

En ook Carcela ging even het boekje te buiten. Nadat zijn wondergoal afgekeurd werd, was de ontgoocheling logischerwijs groot maar toonde hij ref Visser de middelvinger toen die in discussie was met Michel Preud’homme. De ref stuurde de Standard-trainer naar de tribunes.

BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Coignau

  Calimero Preudhomme, Luyindama, Mpoku en Carcela bevestigen hier wat Thomas Didillon uitsprak maar niet kwaad bedoelde, "Bende marginalen" Als supporters met hun zatte botten oerwoudgeluiden maken (wat ik niet goedpraat) legt men matchen stil en spreekt men over stadionverbod maar als de heren voetballers zelf ver over de schreef gaan moet dat zo maar kunnen. Voetbalclub Standard Luik zou zelf moeten ingrijpen nu.

 • Bjorn Vermeerch

  Dit is respectloos en crapuleus. Ook het gedrag van de "beste trainer van België" valt niet goed te praten die er maar niet in slaagt om op zijn 60e zijn emoties in toom te houden. Is ieder jaar hetzelfde liedje op Sclessin wanneer Anderlecht op bezoek komt. Het ergste van al is dat het nooit hun schuld is. Dat de clubleiding van Standard het zelfs niet nodig vind om excuses aan te bieden zegt voldoende .. Shame on you Standard.

 • Marc Maes

  De moraalridders zijn er weer...als het in hun eigen club gebeurt, praten ze het goed of komen ze met goedkope excuses. Is het bij een andere ploeg dan staan ze weer op de eerste rij om moord en brand te roepen. Voetbal is emotie en daarmee uit. Al de moraalridders zijn waarschijnlijk nog nooit in een stadion geweest.

 • stefan lijnen

  Heb nog nooit anders geweten ,en dan de voetbalbond die maken zich nog meer belachelijk door geen ernstige sanctie te geven ??

 • Maxime Vanmaercke

  Zijn contract zou direct ontbonden moeten worden. Dit is geen sporter maar allooi.